Reklama

Reklama

Ďábelská lest

  • USA Diabolique (více)
Trailer

Obsahy(1)

V prestižní chlapecké škole vládne nekompromisně a tvrdě ředitel Guy Baran. Jeho drsnému drilu se neochotně podrobuje i jeho manželka Mia a milenka Nicol. Oběma však jednoho dne dojde trpělivost a rozhodnou se despotického Guya zavraždit. I přes komplikace při vraždě a ukrývaní mrtvoly se zdá být vše v pořádku až do chvíle, kdy zjistí, že mrtvola záhadně zmizela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

tron 

všechny recenze uživatele

DIABOLSKÚ PASCU nemám rád od prvého pozretia. Jeremiah Chechik (kultová griswoldovská komédia VIANOČNÉ PRÁZDNINY) sa márne snaží - ak talent chýba, tak chýba a nedá sa s tým nič urobiť. Zostáva snaživá (ale nakoniec mizerná) kráska Sharon Stone, zakríknutá (no nepresvedčivá) Isabelle Adjani, Chazz Palminteri (ZVYČAJNÍ PODOZRIVÍ, PRÍBEH Z BRONXU) sa predstavuje v ďalšej svojej (nudnej) variácii na „živočíšneho arogantného nadsamca“ a tak nakoniec vyhráva vždy výborná Misery a Dolores Kathy Bates v podpornej roličke vyšetrovateľky. Nudný, nezáživný a ukážkovo rutinný americký (akože psychologický) triler. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Dokonale omieľané klišé, ktoré má však správne hororové napätie a mysteriózny podtext. Sharon Stone je diabolskejšia než celá hollywoodska plejáda hviezd a rozkošná Isabelle Adjani mi často pripomínala Sophie Marceau. Pointa je pomerne očakávaná, ale hustú atmosféru nejde ignorovať, aj teraz mi totiž behá mráz po chrbte. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Cynický ředitel chlepecké internátní školy Guy Baran je manželem bývalé jeptišky Mii a milencem přísné učitelky Nicole Hornetové. Ženy spolu uzavřou spojenectví, a když Nicole přesvědčí Miu, aby sadistického muže zavraždily, vymyslí plán.Vylákají ho do Nicoliina domu v Pittsburghu, kde ho Mia pomocí alkoholu a uspávadla omámí, a pak ho společně utopí ve vaně. Tělo převezou na pozemek školy a hodí ho do bazénu, zaneseného listím. když všaž další den zahradník na příkaz bazén vypustí, ukáže se, že mrtvola zmizela. Místo toho se objeví fotografie, na nichž je Guy a také obě ženy, jak vynášejí koš z domu. Podle Nicol je někdo viděl a teď je bude chtít vydírat. O případ se začne zajímat inspektorka Vogelová, která chce Mii pomoci a pustí se do pátrání. Zcela nečekaně se Mia ocitne tváří v tvář mrtvému manželovi, který se před ní vztyčí z vany, a dostane srdeční záchvat. Plán milenců, kteří se chtěli zbavit nepohodlné manželky, se zřejmě zdařil. Jenže vzápětí zmizí Miino tělo. A tak je tenhle thriller pěkně zamotaný, nepředvídatelný, Sharon Stone to v něm sekne a má to grády. 70% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Slabý remake už tak průměrných a přeceněnovaných Ďábelských žen... Jediný důvod, proč má význam se na tenhle kus podívat, je opravdu slušné, zejména ženské herecké obsazení, které však nic moc nepředvede (samozřejmě kromě Kathy Bates) a sem tam slušná atmosféra... Jinak je film předvídatelný až běda, zbytečně natahovaný a nudný... Za mě osobně ztráta času a tak trochu zbytečný film... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ďábelská pitomost, která se marně pokouší docílit napětí dramatickou hudbou či tím, že Adjani valí bulvy (chvílemi i vulvy). Zůstanou jen vzpomínky na Chazze Palminteriho. Jak leží ve vaně s půlkami pingpongových míčků na očích a jak mu Sharon připraví mnemotechnickou pomůcku, aby nezapomněl shrabat listí.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen podle knihy „Celle qui n'était plus“ (1952) Pierra Boileaua a Thomase Narcejaca. (Terva)
  • Producent James G. Robinson odešel od projektu v době, kdy Sharon Stone odmítla natočit scénu, kde měla být nahá. (Terva)

Reklama

Reklama