Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vincent Eastman (držitel Zlatého glóbu Richard Gere) žije stále stejný a přímočarý život jako úspěšný architekt ve svazku s krásnou, ale odtažitou manželkou (držitelka Zlatého glóbu Sharon Stone). Když pozná vášnivou a temperamentní spisovatelku (Lolita Davidovich), základy jeho bezpečného a předvídatelného života jsou náhle otřeseny. Vincent si musí vybrat mezi svým životem, který vybudoval, a vášní, která by mohla znamenat jeho skutečné štěstí. Pokud však bude čekat příliš dlouho, může se ocitnout na osudné křižovatce. (Magic Box)

(více)

Recenze (35)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Závěr parádní, podobnou křižovatkou každý z nás čas od času projede. Jen mě ta pointa nesebrala tolik, nakolik by mě asi bývala vzít měla. A za to může co? Bingo - lepší předehra. A jen tak mimochodem, sekáči Richarde. Obě tvé osudové ženy sice pěly chválu na tvou tvářičku, ale popravdě; Sharon tě přehrávala už jen pouhým účesem. Velké sousto, veliké... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

U málokterého filmu jsem tak dlouho váhala, jak ho ohodnotit. Možná je něco pravdy na tom, že naplno na člověka dolehne až poté, co se sám ocitne na nějaké té partnerské nebo životní křižovatce, ale nemyslím si, že je to nutné. Spíš jde o vědomí, že láska, manželství a vztahy vůbec jsou proměnnými v rovnici se stejně nejistým výsledkem jako bývá výsledek snahy podruhé vlézt do jedné řeky. Film má svá nesporná slabá a hluchá místa a některé herecké výkony k nim patří, ale na Gereovi a Stoneové je přinejmenším sympatická jejich snaha ztvárnit protentokrát obyčejné lidi s obyčejnými problémy. Může to chvílemi nudit, chvílemi děsit, chvílemi odpuzovat, ale od toho, co nám provádí život, ostatní i my sami, se to až tak neliší. I když to většinou nemívá tak dramatické rozuzlení. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Architekt Gere stojí na křižovatce a neví kudy. Co takhle se v ní navzdory předpisům otočit a zkusit bílou šálu se sekáčkem na led..? Nejdříve snobská nádoba plná prázdných emocí a pak silných posledních 20 minut s dopisem, co (ne)našel adresáta. Hodnocení bude evidentně kolísat podle životních zkušeností s pálením mostů a usazením rozumu a citu do trvalé opozice a to je právě na kouzlu zvaném film to nekrásnější… ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se dá pochopit až tak po čtyřicítce :) Mám k němu zvláštní vztah. Prosím nekamenovat, ale řekl bych, že o nevěře a nemanželské osudové lásce moc lepších filmů není. Pokud se dokážete vžít do pocitů, které prožívá Geereho hlavní postava, pak je to jiný film. Je to prostě "K ř i ž o v a t k a". Záleží, jak ji kdo vyřeší. Líbí se mi hodnocení "kaze", že na začátku už měla jasno. No ono bylo právě na začátku záměrně ukázáno, jak to dopadne :) ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

JELIKOŽ MÁM JIŽ PO ČTYŘICÍTCE , TAK PRO MNE DOSTI DOBRÉ AŽ VELMI DOBRÉ . A JE FAKT , ŽE I JÁ MÁM K FILMU TAKOVÝ OSOBNÍ VZTAH JELIKOŽ . . . ATD . TAKŽE JSEM MU ROZUMĚL , TEDY VINCENTOVI . JO , JE TO NĚKDY DOSTI SPLETITÉ A SLOŽITÉ TEN ŽIVOT . JO , JO . TAK HLAVU VZHŮRU , VINCENTOVÉ . ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v Kanadě. (Terva)
  • Na dražbě ve které se utká s novinářkou Olivií  Marshakovou (Lolita Davidovich) zakoupí architekt Vincent Eastmen (Richard Gere) kuličkové hodiny Congreve. Po dražbě pak říká: „Jsou anglické a tady je často neuvidíte. Časoměr je to mizerný, ale jsou překrásné".
    Kongrívky jako měřič času opravdu nestojí za mnoho. Kulička běhající cik-cak po šikmé překlápěné ploše má svou dráhu urazit za 20 vteřin. K dosažení pětiminutové denní přesnosti je třeba, aby odchylka od této hodnoty nepřekročovala 0,14 s. To se, s ohledem na ovlivnění valivého odporu kuličky  průběžným usazováním prachu v dráhové štěrbině, zajišťuje jen těžko. Na druhé straně i ve filmu je vidět, že je to krásný stroj. I když šlo prakticky jistě o pozdější repliku, byla cena 500 $, kterou Vincent (vyprovokovaný Olivií ) zaplatil, velmi příznivá. Pořídit dnes takové hodiny pod 1500 $ je téměř nemožné a lepší kousek může stát i desetkrát tolik. (Tixo)
  • Sharon Stone opakovaně prosila Marka Rydella o učast na natáčení. Pak však byla překvapena, že bude hrát frigidní ženu. (Terva)

Reklama

Reklama