Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Počtvrté a dost? Tak tohle určitě platí pro některé postavy, které se v tomto díle objevily naposledy a bohužel šlo o jedny z nejlepších. Upadající úroveň si tak vybrala daň. Přesto se i zde dá nalézt několik velice slušných scén, které mi utkví v paměti. Mladá Sharon se tu určitě neztratila, ale žádný velkolepý výkon nepodala. Nejde si však nevšimnout, že děj už nemá takový šmrnc a legrácky už nejsou tak zábavné, jak tomu bylo doposud. ()

mcamino 

všechny recenze uživatele

Dřív se mi to líbilo, a moc, ale s odstupem času, repektive včera jsem si tento díl po dlouhé době několika let pustil, si říkám kde je kurňa nějaká zápletka, žádná pořádná není, žádný zvrat, nic. Prostě během celého filmu vítězí dobro až na asi 5 minut děje. Já osobně mám happy endy rád. Ale tohle je trochu moc i na mě. I tak ale je to jediná stinná stránka, jinak vtipem stále srší, jsou tu znovu naši hrdinové a tentokrát naposledy se Stevem Guttenbergem. Méně jak 4* tedy dát nemužu, to by mi bylo proti srsti, ale 5 jsem taky nedal, pro mě takové mírně lepší 4*. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

„Policajná akadémia“ bola americkým, komediálnym fenoménom osemdesiatých rokov minulého storočia. Diely, ktoré boli natočené v tejto dekáde možno považovať za celkom podarené, oddychové filmy. Jednoduchý scenár, jednoduchý humor. Švihák Mahoney; pištoľník Tackleberry; vnadná Callahanová; malá, zakríknutá Hooksová; urastený černoch Hightower; krpatý Sweetchuck; imitátor Jones; bláznivý punkáč Zed; ich veliteľ Lassard; nepríjemný kapitán Harris a jeho poskok Proctor ma ešte aj vo štvrtej časti dokázali pobaviť. No a ku tomu príjemný bonus v podobe hviezdnej Sharon Stone. To ma potešilo najviac. *** ()

Melies 

všechny recenze uživatele

3 / 10 Tak takýto drastický kvalitatívny pokles som skutočne nečakal. Zatiaľ čo prvé tri diely patria podľa môjho skromného názoru medzi to lepšie, čo sa na poli komédií urodilo, tento diel im nesiaha ani po obušok za opaskom. Figúrky, ktoré som mal tak rád, sa tu stávajú iba smutnými bábkami v rukách neschopného scenáristu, ktorému sú slová ako humor a vkus očividne cudzie. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jak jsem psal u minulého díli. Sestupná tendence pokračuje a já se obávám, že to jen tak neskončí. U tohohle dílu jsem se už moc nenasmál. Potěšil tradičně Tacklleberry, rozloučili jsme se s Mahoneym, který už asi vděl, že to lepší nebude a vrátil se poručík Harris, což bych viděl jako velké plus. Příjemné zpestření přinesla S. Stone. Naopak mě třeba iritovala ta šílená babka. Pořád to nese ten náboj, ale už tomu dochází pomalu ale jistě šťáva... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Skateboardista Tony Hawk prozradil, že toto byla jediná práce, ze které byl vyhozen. Hawk byl coby kaskadérský dublér Davida Spadea (Kyle) nahrazen kvůli svojí výšce. (HellFire)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 17 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V jedné scéně Proctor (Lance Kinsey) zastaví u veřejného WC a utíká vykonat potřebu. Jeho auto zůstane nastartované, ale když k němu v další scéně o pár vteřin později přijde Mahoney (Steve Guttenberg), tak už má motor vypnutý. (Pulos)

Reklama

Reklama