Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

lamps 

všechny recenze uživatele

Noc oživlých mrtvol alá David Cronenberg. Širší souvislosti povětšinou neřešící, zato však inteligentně odvyprávěná atmosférická deptárna, která snad nejlépe ze všech jeho filmů odráží Cronenbergův talent pro pozvolné, ale drtivě intenzivní napínání hororové struny. Rychlé vhození do děje a jeho prostředí, brzký násilný mord a následné rozplétání nesmírně vtahující zápletky, která nás zásluhou bezchybné postupné gradace (v posledních minutách je příval vypjatých scén přímo ďábelský), sexualitou a nahotou prostoupené formy a přítomností bezesporu sympatického hrdiny pevně připoutá do sedadel, nehledě na stáří a logickou vizuální omšelost. Pro mě, navzdory umírněnosti v oblasti obrazových detailů, nejintenzivnější mistrův horor se spoustou vynalézavých postupů a bohatou nadílkou bezútěšnosti a nervozity, zřejmě jeden z nejprďáčtějších žánrových perel své doby... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle mělo být průkopnický v žánru Sc-Fi/Horor na téma paraziti, tak oukey, ale dnes už to na mě působilo dost lacině a vtipně. Umím si představit ale, že v té době to byla dechberoucí a nechutná podívaná. Ten červ vypadal spíš jako čerstvě vysraný hovno, které když se vám dostane do těla, dostanete šílenou chuť na sex ? Zajímavý. Každopádně, líbil se mi akorát ten úvod s tou mladou holčinou a doktorem, ale jinak je to celkem nudný Horor, o nějakém Gore se nedá mluvit, krev byla směšná, jako skoro ve všech Hororech z téhle doby a nahoty mohlo být více. Atmosféra dobrá, ale to jen díky stáří filmu. Moucha natočená o 10 let později už byla o několik levelů lepší podívaná. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

"Roger, v noci som mala veľmi zvláštny sen. Snívalo sa mi, že som sa milovala s podivným mužom. Vieš, najhoršie na tom bolo, že ten muž bol starý a umieral. Strašne zapáchal a hnusil sa mi. Ale hovoril mi, že všetko je erotické a že všetko je sexuálne. Vieš čo tým myslím? Hovoril, že aj staré telo je erotické. Že je zlé nedopriať lásku dvom bytostiam, ktoré sa navzájom milujú. Že dokonca aj smrť je erotický akt. A rozprávanie je sexuálne. A dýchanie je sexuálne. A celá existencia je sexuálna. Uverila som mu a potom sme sa nádherne milovali..." ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tomto desivom príbehu Davida Cronenberga, je už len samotný bytový komplex stiesneným a tajuplným, síce moderným a luxusným, ale predsa len miestom bez duše a života, v ktorom sa odohráva dej plný bizarností a scén pripomínajúcich to najlepšie zo skvelých ,,zombiád,, 70. rokov, v tomto prípade okorenených všemožne sexuálnymi motívmi, od homo cez lesbo, až po kanibalizmus. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nápad má u mňa plné uznanie, ostatné je však nič moc. Herci prakticky žiadni, efekty za tie peniaze určite slušné, hudba predpotopná. Hororovo slušný nárez, v ktorom Cronenbergova obscénnosť a šialená zvrhlosť snáď nepoznajú hraníc, na mňa je to však ešte príliš jednotvárne, monotónne a amatérske aby som to hodnotil lepšie ako priemerom. 60%. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Kanadský novinář Robert Fulford napadl film kritikou v národním magazínu "Saturday Night". Jelikož byl film částečně financován daňovým poplatníkem, Národní filmovou radou Kanady, prohlásil Fulford, že by měli vědět, jak špatný tento film je, když za něj zaplatili. Nejenže tento útok znesnadnil Cronenbergovi shánění prostředků na další průlomové filmy, ale také byl údajně kvůli poničené pověsti vystěhován ze svého bytu. (PußyMagnet)
  • První celovečerní Cronenbergův film. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama