Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Radko 

všechny recenze uživatele

Všetko máme. Bytové komplexy, exotické, tajomnými jedlami prevoňané reštaurácie. Technikou skvele vybavené byty. Domáce kiná, domácke autiaky. Kluby, galérie a koncertné siene Nemocnice, lekárne a plavárne za rohom. Plno krčiem, stabilné zdroje príjmov. Časté a dobrodružné dovolenky. Čo nám chýba k dokonalejšej zábave? Usúložiť sa k smrti. Skvelá alegória o vypĺňaní večnej ľudskej túžby. Rovnako platná dnes ako v čase vzniku filmu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle mělo být průkopnický v žánru Sc-Fi/Horor na téma paraziti, tak oukey, ale dnes už to na mě působilo dost lacině a vtipně. Umím si představit ale, že v té době to byla dechberoucí a nechutná podívaná. Ten červ vypadal spíš jako čerstvě vysraný hovno, které když se vám dostane do těla, dostanete šílenou chuť na sex ? Zajímavý. Každopádně, líbil se mi akorát ten úvod s tou mladou holčinou a doktorem, ale jinak je to celkem nudný Horor, o nějakém Gore se nedá mluvit, krev byla směšná, jako skoro ve všech Hororech z téhle doby a nahoty mohlo být více. Atmosféra dobrá, ale to jen díky stáří filmu. Moucha natočená o 10 let později už byla o několik levelů lepší podívaná. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Když sem tam viděl všechny ty kozy a ty neskutečný sexuální orgie, tak bych si snad toho parazita vzal dobrovolně taky, radost mi akorát hned vzápětí zkazili dva teploušové ve spodkách, co vylezli z výtahu, objímali se a chtěli si hrát. Nicméně po hororový stránce mě Corenenberg přesvědčil jenom napůl, sice příběh, sexuální násilí, parazit, kterej byl dost možná předlohou pro Kingovu Pavučinu snů nebo pro Věc a celá atmosféra jsou na dobrý úrovni a hlavně originální, ale tak nějak to na mě opět moc nepůsobilo, podobně jako Mláďata. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Shivers nejsou důležití až tak sami o sobě, ale především v kontextu Croňasovy tvorby. Tam mají své nezastupitelné místo – tím, že odkrývají témata provázející mistra celou jeho filmografií… LÉKAŘSKÉ TÉMA – Croneberg je jako bývalý student biochemie odjakživa fascinován živými organismy a jejich maligní biologickou destrukcí. Odumírání, prorůstání, metamorfóza – to vše se objevuje v jeho pozdějších filmech, ve Shivers pak zaujímá výsadní postavení parazitismus. MUTACE – ne status quo, ale změna organismu v jiný organismus, tkáně v jinou tkáň. Ve Shivers postavy infikované parazitem zmutují do podoby neodbytných zombie, přičemž příznaky infikace silně připomínají Scottova Vetřelce, který vznikl o pět let později a tím pádem musí čelit jistému obvinění… VZTAH K ŽÁNRU A FILMOVÉ HISTORII – i přes množství zvráceností a kontroverze v sobě Cronenberg nezapře inteligentího člověka a obeznámeného tvůrce. Shivers tak lze chápat jako specifickou reakci na vlnu zombie-filmů (Romerova Night of the living death) a splatterů. Cronenbegovy zombie ze Shivers netouží zabít či sežrat svojí oběť, ale infikovat ji skrz sexuální styk (tento odklon od klasického mustru žánru lze vnímat jako reakci na počínající hrozbu HIV a AIDS, tedy opět v intencích medicíny). ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

U Shivers počítejte s postupně budovanou atmosférou, která se dostane do intenzivního tempa o trochu později. Zasazení dějové linky na ostrov s panelovou ubytovnou SKILINER přidává na klaustrofobii a plynule se šířící nákaza, která dělá z lidí sexuální devianty, nabývá stále na síle. Nádechem je to něco na způsob "zombie filmům", jen je to více v Cronenbergově pojetí - takže typicky bizarní, nechutné a šokující. Solidní oldschool horor, kterým se Cronenberg dostal z undergroundu do povědomí a začalo se o něm více mluvit. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Lynn Lowry byla do filmu obsazena kvůli jejím strašidelným očím a kvůli celkovému výrazu před kamerou. (PußyMagnet)
  • Kanadský novinář Robert Fulford napadl film kritikou v národním magazínu "Saturday Night". Jelikož byl film částečně financován daňovým poplatníkem, Národní filmovou radou Kanady, prohlásil Fulford, že by měli vědět, jak špatný tento film je, když za něj zaplatili. Nejenže tento útok znesnadnil Cronenbergovi shánění prostředků na další průlomové filmy, ale také byl údajně kvůli poničené pověsti vystěhován ze svého bytu. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama