Reklama

Reklama

Tlouštík

  • USA Heavy (více)

Obsahy(1)

Mladičká Callie a stárnoucí Delores jsou servírky v denním baru Dolly Modinoové, kde je kuchařem její syn, starší a proplešatělý mládenec Viktor. Každý z nich má jiné představy o budoucnosti. Zatímco křehká Callie místo přijala jen na dočasnou dobu, než si urovná soukromé záležitosti, Delores tu hodlá konečně najít svého trvalého životného partnera. Ironií osudu se osamělý a dobrosrdečný Viktor beznadějně zakouká právě do nejmladší kolegyně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně utahaný snímek, jehož jediným kladem jsou sympatičtí herci. Naopak záporů by se našla celá řada. Příběh je sice hodně "jednoduchý", přesto není úplně špatný, což se nedá říct o zpracování, které mě nechávalo úplně chladným a jediným pocitem, který ve mně nekonečné záběry na utrápené obličeje hlavních hrdinů vyvolaly, byla touha vypnout televizi a jít spát (čemuž dosti napomáhal i hudební doprovod, jestli se tak teda té zmatené směsici depresivních tónů dá říkat). Nakonec ale touha (bohužel) nezvítězila a já vydržel až do titulků s nadějí, že alespoň závěr zachrání nepovedený začátek amerického nezávislého léta 2007. Želbohu nestalo se. Závěr je plytký stejně jako celý film a mně nezbývá než hodnotit tak jak hodnotím. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Parta ztracených existencí, maloměsto, nešťastná láska, problémy - kolikrát už jsme něco podobného viděli? Ale abych jen nekritizoval. Práci s herci by mohl James Mangold z fleku přednášet. Obdivuhodný je i jeho čich při castingu, protože hereckému obsazení většiny jeho filmů (Narušení, Walk The Line) nelze vytknout vůbec nic. Tlouštík není výjimkou. Třeba v omšelé servírce by asi málokdo hledal někdejší náruživou rockovou princeznu Debbie Harry. Oproti tomu s příběhem jsem měl trošku problém. Ano, je to takové mile každodenní, obyčejné a ze života. Jenže malých nezávislých filmů o tom, jak je život v americkém zapadákově strašně na prd, už tu zkrátka bylo víc než pár...a lepších. Věčná škoda toho průměrného scénáře. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Originální? Kdepak. Překvapivý? Kdeže. Dynamický? Rozhodně ne. Přesto ale dobrý emotivní film. Jde o komorní melancholický příběh jednoho životního outsidera, který se musí vyrovnat se ztrátou svého zázemí a prožívá beznadějnou platonickou lásku. Přestože jde o pomalu plynoucí snímek, kde se nic zásadního neodehraje, vůbec jsem se nenudil především díky výbornému herectví Pruitta Taylora Vinceho a slušné režii Jamese Mangolda. Typický americký nezávislý kousek pro rozjímání a zamyšlení nad vlastním životem. Celkový dojem: 70 %. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tlouštík je malý, neveselý film o životních jistotách, o jejich hledání a vyrovnávání se s jejich ztrátou. Jedinou jistotu v životě mlčenlivého kuchaře Victora představuje plakát prsatice na stěně a stará, nepojízdná dodávka před domem. A možná ještě věrný psík, ale ten taky nebude žít věčně. Victorovou nadějí na nové, snad lepší zítřky, by mohla být mladičká servírka Callie (velice snaživá Liv Tylerová). Ta však samá neví, co od života chce a při rozhodování zatím více spoléhá na srdce, než na hlavu. Snahu Victora o sblížení s ní lze vnímat ve dvou rovinách. Buď je jenom dobrosrdečným tlouštíkem, který konečně poznal dívku svého srdce, anebo duševně chorým člověkem, chorobně fixovaným na jedinou osobu. Jeho nervózní těkání očima a několik téměř hororových sekvencí posunuje celý film do žánru psychothrilleru. James Mangold, stejně jako desítky tvůrců před nim a desítky tvůrců po něm, ukazuje, že lidi jsou zlí, že lidi jsou smrtelní, že lidi jsou na sobě závislí. Po vzoru svého hlavního hrdiny těžkopádně říká, že když sami nevíte co říct, raději byste měli mlčet, ale že zase nelze mlčet celý život - někteří lidé by si to mohli špatně přebrat. A že sice můžeme vzhlížet k oblakům, unikat do snů, ale zodpovědnosti za věci reálné se nevyhneme. 65% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Tenhle malý film určitě stojí za vidění. Mladičká Liv Tyler (tehdy známá většině pouze jako "ta černovláska z klipu od Aerosmith") a stárnoucí Debbie Harry (bývalá sexbomba z kapely Blondie) tu hrají servírky v baru, kde je kuchařem starý mládenec Viktor (Pruitt Taylor Vince). Viktor se zamiluje do mladší dívky, ale jelikož je tlustý, plešatý, a jediným jeho plusem je dobré srdce, nemá šanci. I když... Možná byste podle tohoto popisu čekali nějaký romantický doják, ale úplně tak tomu naštěstí není. Jde spíš o citlivý komorní snímek ze života. Všichni výše jmenovaní podávají kvalitní herecké výkony, a jelikož Mangoldovy filmy mají na csfd docela dobré hodnocení, tipnul bych si, že tenhle by určitě taky nezapadl. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Frontman kapely Pixies Black Francis mal pôvodne stvárniť hlavnú rolu, no necítil, že je to pre neho tá pravá rola. (Real Tom Hardy)
  • Natáčelo se v USA ve městech Highland a Shohola. (BMW12)
  • Mangold sa snažil film natočiť bez tradičnej hollywoodskej estetiky. Príkladom môže byť hneď hlavná postava, ktorá by bola "nanajvýš nepravdepodobný stredobod filmu." (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama