Reklama

Reklama

Recenze (3)

decouble 

všechny recenze uživatele

Nám se asi celý svět bude divit, že Svěrákovy Vratné lahve tady vidělo přes milion diváků. Já zase nechápu, jak tolik Srbů mohlo zajít na Zonu Zamfirovou. Vždyť je to jenom trošku lepší telenovela. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl první srbský film, který jsem viděl, rozhodně by se ze mne nestal fanoušek srbské kinematografie... Hodně slabé.... ()

haruna 

všechny recenze uživatele

Užasný film, ale nevím, jestli by se líbil divákovi, který nezná Balkán a jeho staré tradice a historii. Skvělé kostýmy, perfektní nářečí , kterým se hovořilo v oblasti Srbska blízko Makedonských hranic, zvyky a tradice Balkánu, který se hodně prolíná s minulou tureckou nadvládou, která v té oblasti byla dosti patrná. Je to dost podobné, jako některé filmy z naší doby v době po nadvládě Rakousko-Uherska, kterou taky, kdo nezná-nechápe. A nebo, kdybych přirovnala novější dobu-Pelíšky-námi milované, ale kdo nezná a nechápe tu dobu-neporozumí. Srovnání s telenovelou rozhodně vylučuji, tradice a mentalita Balkánu, a zvlášť jižního Balkánu, byla taková-a kdo tomu nerozumí, stačí napsat , že se jedná o příběh zamilovaného řemeslníka a krásné dcery bohatého obchodníka. Chování postav té doby je naprosto autentické, emoce lidí v příběhu jsou prudké a bouřlivé a takové to prostě v té době bylo. ()

Reklama

Reklama