Reklama

Reklama

Jean Michel Jarre: Aero

(TV film)
všechny plakáty
Dánsko, 2002

Recenze (4)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Škoda, že na ČSFD není víc jeho koncertů.. například fenomenální koncert u egyptských pyramid, Barcelona či Live at Houston atd. Tohle francouzského elektronického kouzelníka můžu... a co teprv jeho Concert in China ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Francouzský multiinstrumentalista Jean Michael Jarre narozen 24. srpna 1948 v Lyonu patří už pěknou řádku let ke známým osobnostem hudební scény. Už svým prvním velkým albem Oxygène z roku 1977 uvedl svoje jméno nepřehlédnutelně na scénu elektronické popřípadě progresivní elektronické hudby. Po dalších dvou albech vydal v roce 1982 první živák na CD pod názvem Les Concerts en Chine a možná právě jím započal pověst skvělého mága na živých scénách. A právě příkladem unikátního živého koncertu je Aero z roku 2002. V Dánsku mezi větrnými elektrárnami rozehrál tenhle mistr nejen kláves, ale elektroniky obecně skvělou show doplněnou pompézním ohňostrojem. I když se z oblohy spustil déšť, salva pestrých světelných efektů neustala, stejně jako Jarre doplněný sborovým zpěvem. Jako host se představilo další známé hudební těleso Safri Duo jenž zastoupilo dánskou hudební tvorbu. I když koncert neměl tu působivost Egyptského show mezi pyramidami, rozhodně jde o nezapomenutelný zážitek a to i když jej shlédnete přes televizní obrazovky. Pět hvězdiček za umění okouzlit davy lidí pár tóny a neopakovatelnou atmosférou. ()

ondrech 

všechny recenze uživatele

Já nevím jakto, ale když řeknu jméno tohoto skvělého instrumentalisty, nikdo neví, o koho se jedná -ale proč? vždyť bez něj by nebyla elektronická hudba tím, čím je dnes! A co víc - jeho koncerty mají největší návštěvnost(např. v Moskvě 3,5 milionu, to si muže nechat třeba taková madonna jen zdát) a koncerty naplánované na netradiční místa(uprostřed lyonu, u egyptských pyramid, nebo jako zde pod větrnými mlýny). Líbí se mi elektronická hudba a hlavně interpreti, co neodbývají koncerty - a JMJ je tohle všechno dohromady. Je o škoda a zároveň dobře, že ho nikdo zas až tak moc nezná. Aby se dostal do hlubokého podvědomí, musel by IMHO stvořit podobnou píseň jako stvořil Mike Oldfield Moonlight Shadow. A to bych vážně nechtěl. Jo a taky tady postrádám jeho další koncerty - Lyon, Houston, Egypt... ()

Reklama

Reklama