Reklama

Reklama

Legenda divočiny

  • USA Legend of the Wild (více)

Obsahy(1)

V polovině devatenáctého století přilákal velký americký sen davy osadníků. Lidé ve snaze zajistit si půdu a tím i nějaké živobytí putovali krajinou stále více na západ, kde je čekala příroda krásná a nezkažená, ale stejně tak nespoutaná a tvrdá. Tito lidé, pionýři západu, potřebovali své hrdiny, legendy, které by jim dodávaly kuráž ve chvílích nejtěžších. Jedním z takových byl i James Capen Adams, přezdívaný Grizzly Adams, muž z hor. Díky svým odvážným kouskům a nezdolné snaze pomáhat lidem, zvířatům i přírodě se stal ještě za svého života legendou, o níž si u táborových ohňů vyprávěly celé generace. (dopitak)

(více)

Recenze (10)

whack 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film z kalifornských hôr s pozitívnou pointou. Väčšina vystupujúcich zvierat bola evidentne dobre vycvičená, no ťažko povedať, či si natáčanie užívali... Pozor, hlavný hrdina, milovník zvierat a prírody, nesie meno James "Grizzly" Adams podľa jedného slávneho kalifornského horala, no v skutočnosti s ním nemá nič spoločné! Medvedík Ben v skutočnosti nebol zachránený, keď mu cudzí medveď zabil matku, ale unesený priamo zo svojho brlohu; skutočný Adams nebol milovníkom zvierat, ale lovec, ktorý zvieratá, najmä medvede, chytal pre zverince, zoologické záhrady a cirkusy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dějově a emočně lehce naivní, nicméně překrásný příběh o soužití člověka (vegana) s přírodou. Některé záběry zvířat opravdu stojí za ocenění a i když se na tomhle filmu zub času trochu podepsal (hlavně technicky), velmi dobrý dabing z Barrandova potěší, především Milan Mach byl skvělým vypravěčem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film s podporou myšlienky žitia človeka v súlade s prírodou, zvieratami a okolím. Také celkom príjemné na pohľad, no zároveň naivné až detinské. Mnohokrát sa pri vzhliadnutí tohto spomeniete tak trochu na Vinnetoua a podobné prostredie. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi nenáročný až jednoduchý filmík, skôr pre deti. Aj keď sa v ňom deti vyskytujú iba podružne, svojím spracovaním vyznieva v prvom rade ako rodinný film, a preto by som dal tento žáner na prvé miesto v kategórii žánrov. Príma chlapík, čestný, miluje prírodu a hlavne zvieratká, kamaráti sa so šibalským medveďom a s času na čas zachraňuje rôzne situácie - málo vody v hore, požiar lesa, ztratené deti a pod. Všetko na sebe nezávisle, bez kontinuálneho záberu a asociácií, bez napätia. Spracovaním mi pripadá ako naivný nizkorozpočtový film od nejakej cirkevnej spoločnosti. Kamera nedokáže zachytiť ani krásu okolitej prírody. Humorom zaujme ale šibalské chovanie zvierat, hlavne keď si robia zle, ako z nejakého prírodopisného dokumentu. Odporúčam nečakať od filmu veľa a potom to bude taký príjemný snímok, skôr na dopoludnie. Hodnotenie: 60% ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Človek má občas pustiť si niečo jednoduchšie čo naplní jeho vnútorné JA. To bol aj dôvod prečo som si pustil film odohrávajúci sa v 19. storočí počas osídľovania USA. Mám rád tieto príbehy, napr. od Jacka Londona, kde drsný muži divočiny žijú celý rok v zrube, čas pre nich nemá hodnotu a snažia sa žiť v súlade s prírodou. Tu ma prekvapilo to, že hlavný hrdina nebol lovec kožušín, lež akýsi ochranca prírody. Nádherná symbióza medzi človekom a prírodou. Vidíme druhy zvierat, o ktoré sa náš hlavný hrdina staral ako dokážu medzi sebou vychádzať. Medveď sa hrá so srnkou a pod. Pekný, jednoduchý film, aby sme nezabudli na to, že my sme tu pre prírodu a nie ona pre nás. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Neskonale zapomenutý snímek, u kterého zaplesají nejedni příznivci divočiny. Příběh zálesáka spjatého s přírodou a životem jako takového. Milovník veškeré zvěře, kteří mu své sympatie opakem dávají jasně najevo a ochránce a pomocník všech lidí a tuláků bez vyjímky. Má takovou svoji až fanatistickou povahu, což zapříčinilo, že se o něm všude po okolí mluvilo. Příběh je natočen v rodinném vyznění, takže je vhodný opravdu pro každého. Uklidňující hudba společně s nádhernými záběry na různá zvířata dodávají až relaxační odpočinek. Škoda takového skvělého počinu. Milovníkům přírody hodně řekne i dnes. ()

bezslipov007 

všechny recenze uživatele

Film s krasnym nadcasovym ekologickym podtextom a nadhernym dabingom, co pohladi na dusi. Az clovek lahko prehliadne naivitu celeho pribehu. ()

Reklama

Reklama