Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pustý ostrov, jachta, tři ženy a muž. Modelka, fotograf, jeho žena a její sestra. Rádio varuje před uprchlým trestancem, který by se mohl skrývat v oblasti. Konečně jsou filmy naexponované, je čas zvednout kotvu a vrátit se do přístavu. Motor však nestartuje, nádrž vyschla. Nervozita se zvyšuje s každou minutou čekání, když tu se v dáli objeví člun. Zatímco muž odjíždí pro pomoc, ženy se vydávají slunit na břeh. Skalnatý a nehostinný ostrov možná ale není tak docela opuštěný… (dopitak)

(více)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Slunce, léto, krásné ženy, pohoda, i když tady v tomto filmu jen na oko. Tohle je skvěle natočený psychologický thriller, s velmi dobrými hereckými výkony (skvělá paleta buržoazních charakterů) a příběhem a skutečně vymakaným spiknutím s mnoha sexuálními a vražednými intriky (tady ty giallo elementy). Skutečný konec mě pak opravdu překvapil, ale na druhou stranu mi připadal už docela přehnaný a nepravděpodobný. Ve svém žánru a s téměř nulovými prostředky, velmi dobrý a neprávem zapomenutý film. Celé se to neslo v duchu nekrvavých filmů např. Lenziho "Orgasmo", některé Bavovi či pre-Argentovi věci. Krásný a příjemný film, malebné prostředí, celý film se de facto odehrává jen na jednom místě a to, na jachtě, ve vodě, nebo na skalních útesech, ale v tomto případě i přes spíše pomalé tempo mi to vůbec nevadilo, protože film nenudí a jednoduše dokáže zaujmout. Mám rád filmy z přírody a tento film mé požadavky naplno splnil. Pisaniho jemný a velmi pohodový hudební doprovod který pohladí po duši se také mimořádně povedl a skvěle se hodil. ps: Ta černovláska vypadala jako Florinda Bolkan, taky vám to tak připadalo? Podobné filmy co jsem si takhle vzpomněl: "Top Sensation", "Waves of Lust" aj. na které si teď zrovna už nevzpomenu. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Sexy letní "giallo", které oplývá slunečnou a pohodovou atmosférou. To jsou veškerá pozitiva, která jsem našel. Jde totiž jinak o velmi nudný a nezáživný kousek, který nemá co nabídnout...A ta pointa, úplně mimo mísu. Velmi nadhonocený film zde na CSFD (71%). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Víc erotiky, a bylo to absolutní, takové o tři desetiletí starší Wild things. Nepamatuju si film s lepší mořskou letní atmosférou. Skalnatý ostrůvek v moři, u kterého zakotvíte na koupání, focení a souložení, je tím nejbáječnějším místem pro slunný zážitek. Kolegové mají pravdu, že psychologicky je film velmi precizní (překvapivě vzhledem k tomu, jak se tam skoro nic neděje), a celé to kolíbání na vlnách si náramně užijete. Jen je třeba si zvyknout na dětinskou kameru, s neustále používaným transfokátorem. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

"Interrabang... rýmuje se to s bumerangem." Interrabang je znak, jenž v roce 1962 vymyslel Američan Martin K. Speckter, a který měl spojit funkci otazníku a vykřičníku do podoby jednoho interpunkčního znaménka. No a o sedm let později si ho vzal jako leitmotiv svýho (skoro) gialla režisér Giuliano Biagetti, aby natočil tenhle rádoby intelektuální, pseudoartovej meta-thriller, plnej nonsensových dialogů a deklamování Fitzgeraldových citátů. Ale naštěstí pro diváka, taky i kamery vyžívající se v ladných křivkách tří nádherných modelek v drobounkých bikinách, zakrývajích jen to nejnutnější. Ty při svém pracovním výletě na skalnatý ostrov potkají záhadného modrookého básníka - psychopata, kterej toho hodně namluví, a v moři plave zásadně v oblečení. A poté, co je opustí jejich fotograf (který odjel pro palivo do prázdné nádrže člunu), se s ním okamžitě, pěkně na střídačku, začnou všechny kurvit a vést úmorný dialogy. Otravně přechytralý low budget giallo, hříčka, která vede odnikud nikam. "Nemá smysl porušovat pravidla, amico mio, když je ani neznáš." To prý řekl Roberto Rossellini po premiéře Interrabangu svému bývalému kolegovi Biagettimu, a pěkně to vystihuje i povahu filmu. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Poměrně překvapení, očekával jsem jeden z dalších (byť rannějších) giallo filmů, z tohoto žánru je zde ale pouze zamotaný kriminální příběh a jeho překvapivé vyústění a vzhledem k době vzniku filmu jej lze označit spíše za „obyčejný“ thriller, který by snad mohl být s giallem spojován pouze okrajově. Překvapením pro mne byla atmosféra filmu, děj se odehrává na moři na loďce nebo na pustém, skalnatém pobřeží, je evidentně léto, a i když jsem postupně odhaloval napjaté vztahy mezi hrdiny, hlavní pocit při sledování byla především letní pohoda a klídek. O to více mi vlastně vyhovovalo jak film skončil. Určitě se může snadno stát, že někomu Interrabang nesedne, rozhodně si jej nepouštějte s očekáváním tajuplného a napínavého krimi, takový ten film prostě není. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Promiskuitné modelky (vychrtlé telá a malé kozy - nič pre mňa) na opustenom skalnatom ostrove. Začiatok dajme tomu, ale keď gro filmu tvoria strašné dialógy a nelogické chovanie postáv - hlavne tých troch povrchných promiskuitiek, nemá to cenu. Okrem nesympatických postáv tu máme ešte zlé herecké výkony, kopu nudnej vaty a divnú večne "zoomujúcu" kameru. Tá pachuť podivnosti, keď sa baba s úsmevom pýta potencionálneho vraha, kedy ju chce zabiť a on jej s úsmevom na tvári odpovedá, že ešte nenastala tá správna chvíľa. Otras, žiadne napätie, iba nuda. Divný zvrat v závere tomu iba nasadzuje korunu. ()

Reklama

Reklama