Reklama

Reklama

Recenze (5)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Karina Lombard, kterou známe jako indiánku z Legendy o vášni, tady hraje kreolku uprostřed nádherné karibské přírody a kdo zná pohádku o Janě Eyrové, bude možná znát i Širé Sargasové moře, jehož autorka se nechala "jen" inspirovat slavným románem a dějově ho "předběhla" , takže my se v tomto filmu dozvíme, kde se vzala ta šílená manželka pana Rochestera a jak tomu svému zešílení vlastně přišla. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Román Jean Rhys je tak silný, že Duiganovo zpracování, jakkoli věrné, mělo předem malou naději se mu vyrovnat. Evokace jamajského srdce temnoty s jeho podnebím, smyslovostí a pudovostí (v protikladu k řádné, zvenčí i zevnitř podchlazené Anglii) mě přesvědčila, včetně některých vedlejších postav (sošná Christophine, lasičí Amelie...). Bylo mi ale zatěžko uvěřit půvabnému hlavnímu páru (Karina Lombard je prý na Tahiti narozenou dcerou rusko-švýcarského bankéře a lakotské medicinmanky !), strhující okamžiky se nekonaly a hudba někdejšího Policisty Stewarta Copelanda mi zněla ne jako některým kritikům úžasně, nýbrž nehezky divně. Ze srovnání s o rok mladším "Pianem" "Širé Sargasové moře" sotva může vyjít vítězně. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to narovinu – s předlohou to má společný hlavně název, převážně i zápletku, ale z komplikovaného a mytizujícího příběhu to dělá romantický film (v úvodních scénách dokonce skoro až komedii) s tragickou tečkou. Přesto mi to přišlo fajn. Hudba byla poměrně jednotvárná, ale jinak snímek drží pohromadě a osobně mi takováhle adaptace tak těžko ztvárnitelné knížky nevadí, i přes opuštění některých témat a nuancí. V porovnání s verzí z roku 2006 musím vyzdvihnout Claudii Robinson jako Christophene. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama