Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že by Američani natočili nějakou zábavnou komedii na motivy jejich nekonečných seriálů. Ale stalo se ! A výsledek je více než příjemné překvapení. Tim Allen je coby seriálový kapitán výborný, Sigourney hraje tu svou poněkud prostou blondýnu taky skvěle, ale úplně úžasný je Alan Rickman a hlavně jeho nenáviděná hláška "Při Grabtharovu kladivu" (to jsem opsal od EdaS :) ). Úplně nejvíc mě ale dorazil Enrico Colantoni v roli Mathesara, vůdce těch milých bezbranných a naivních mimozemšťanů. Byl úplně dokonale kouzelný. Navíc se tentokrát povedl i dabing (nejen mimozemšťanů). ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná sci-fi komedie, u které se rozhodně nudit nebudete. S nadsázkou paroduje všechny kultovní sci-fi (především Star Trek), ale přesto zachovává vážnost děje. Výborný Tim Allen a Alan Rickman vyzdvihují tenhle film a stále nechápu, proč se nedočkal většího diváckého ohlasu. Pro mne určitě jednička mezi "inteligentními" parodiemi. 90% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelná nuda se dvěmi až třemi lehoulince úsměvnými momenty. Hrozně nesympatické obsazení s velkým množstvím černovlasých vykleštěných homoklád, kteří právě obstarali ty lehoulince vtipné momenty. Jinak je to obrovská sračka. Star trek mi přijde jako pičovina sama o sobě. A dělat pičovinu z pičoviny nedá jiný výsledek než pičovinu. Jednu * si však film asi zaslouží. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|80%| Na doporučení fandy Star Treku, který ho zbožňuje asi tak stejně jako já. Moc se mi do toho nechtělo, nemám rád parodie a ani moc ujeté komedie. Tušil jsem blbost, dostal jsem opak. Takže příjemné překvapení, odlehčená oddechovka, která treku ostudu určitě nedělá. Jako součást treku bych to nebral. Ale ta podobnost je zcela přesná – a to snad ve všech ohledech. Herci jsou skvěle zvolení. Nejvíc mě bavila čtveřice Tim Allen, Alan Rickman, Sigourney Weaver a Tony Shalhoub. Děj to má jednoduchý, ale zabaví. Je to celé takové neškodné, že si tu v podstatě nemůžeme na nic stěžovat. I akce tu je – dobře natočena. Hudba byla slušná. Pár vtipných scén se tu také najde. Ocenil bych, kdyby byl film delší a měl trochu bohatší scénář – potenciál mohl být o dost vyšší. Škoda, že nevzniklo pokračování, nebo i seriál z toho mohli udělat. Přesto u mě převládá spokojenost. Určitě se k tomu ještě vrátím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Podarená sci-fi záležitosť, ktorá postupne (čím mi pripomenula SHANGHAI KID) naberá na vážnosti a nakoniec sa stáva serióznym sci-fi, aké predchádzajúcu hodinku šikovne ale s láskou parodovala. Okrem skvelých trikov a vypečených vtipov (bomba sa zastaví nie preto, že ju hrdinovia včas zničia, ale proste preto, že v sci-fi filmoch sa vždy zastaví sekundu pred explóziou) sa tu stretli výborni herci; váham, či uprednostním Sigourney Weaverovú v anti-ripleyovskej úlohe, alebo radšej vyberiem charizmatického kapitána Tima Allena... ale zrejme by som sa priklonil na stranu spockovského Alana Rickmana. Kino Považan 2000 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (21)

  • Mimozemští Thermiané o sobě ve filmu řeknou, že pocházejí z planety Klaatu Nebula. Křestní jméno Klaatu nesla postava mimozemšťana ve filmu Den, kdy se zastavila Země. Výraz Nebula je prozměnu spojen se seriálem Star Trek, kde tak označovali jednu třídu kosmických lodí. Kromě toho navíc souvisí s žánrem sci-fi také tím, že toto jméno nese Cena Nebula (Nebula Award) udělovaná každoročně od roku 1965 profesní organizací amerických spisovatelů science fiction SFWA (Science Fiction Writers of America) za nejlepší práce v rámci žánrů sci-fi a fantasy vydané v USA v posledních dvou letech. Samotný film (přesněji řečeno dvojice Robert Gordon a David Howard) v roce 2001 právě Nebula Award získal v kategorii nejlepší literární scénář. (curfew77)
  • Scéna na WC se přihodila i Williamu Shatnerovi. (HellFire)
  • Původní název filmu zněl „Captain Starshine“ a režírovat ho měl Harold Ramis. Ten ale z projektu vycouval, když studio trvalo na tom, že hlavní roli obsadí Tim Allen. „Harold ten film nechtěl dělat s Timem. Alespoň to je verze, kterou jsem slyšel,“ řekl Dean Parisot. (DavePave)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama