Reklama

Reklama

Homosexuála Jeffryho čeká těžká volba mezi předepsaným celibátem a přítelem, nakaženým HIV. Že i smrtelně vážné dilema se dá řešit s humorem a nadhledem. Jeffrey je mladý přitažlivý herec a je homosexuál. A právě ten má ve svém jinak bujarém věku veliký problém. Rozhodl se totiž v zájmu zachování zdraví v době, kdy A.I.D.S. je bičem lidstva, držet celibát. Ale jak to teď udělat, když se zdá, že právě potkal toho pravého a lásky se nehodlá vzdát? (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

Bounded 

všechny recenze uživatele

Jeffrey je zábavná blbůstka. V některých místech jsem se smál nahlas (Patrick Stewart je naprosto skvělý), ve chvílích před koncem jsem se už začínal nudit (Gay-paráda). Bylo by škoda film přeceňovat pro solidaritu s gay komunitou, na druhou stranu mu nelze upřít jisté charisma a bylo by škoda ho i podcenit. Ty tři hvězdičky jsou tak akorát. Filmu slušé nejvíce to, že si dělá srandu i sám ze sebe (první polibek a kino). JInak to boření čtvrté stěny mi časo připomělo Allena. Poznámka mimo: Je sranda, jak málo má film hodnocení (38). Poprvé v životě jsem viděl, že můj verdikt mění celková procenta. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kinoverze stejnojmenného nebrodwayského divadelního kousku Paula Rudnicka, jenž měl premiéru v lednu 1993 a byl hrán přibližně jeden rok. Christopher Ashley nám tu vykresluje homosexuální New York barvitě, vesele a bez zbytečné melancholie. Spousta známějších tváří (Sigourney Weaver,Olympia Dukakis, Patrick Stewart) pak této tragikomedii o AIDS a homosexualitě dodává ještě pestřejších barev. ()

Reklama

Korsak 

všechny recenze uživatele

Jeffreyho jsem poprvé viděl na přelomu tisíciletí na VHS. Drtivá většina u nás dostupných filmů o homosexuálech tehdy řešila comming out a nepřátelský, nebo aspoň odmítavý vztah většiny ke čtyřprocentní společnosti. Gay byl zpravidla tragická postava trpící fyzickými i psychickými útoky, nepřijetím rodinou, nakonec osamělá, zavražděná, nebo podléhající AIDS. Jeffrey na mě působil jako bomba. Poprvé jsem viděl gaye jako sebevědomé a co se týče sexuální orientace vyrovnané lidi, kteří neřeší, jestli okolí zjistí, že jsou teplí, ale trápí je problémy se vztahy a strach z nákazy HIV - ovšem nikoliv v sobeckém módu "Co když se nakazím?", nýbrž v obavě o partnera: "Co když mi umřeš?" A na tohle téma se neodehrává tragédie, ale komedie, propagující radost ze života, který je příliš krátký na to, abychom ho probrečeli nad věcmi, které nezměníme, ale se kterými se lze naučit žít, i když to není lehké. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Tento film sráží do tří * hvězd několik skutečností. Jednou z nich je přílišný slovní balast samotného Jeffreyho, který vypouští celou délku filmu a pak poslední třetina filmu, kdy se celý děj již trochu trochu táhne a film nestačí laťce nastavené první polovinou. Oproti tomu herecké výkony Patricka Stewarta, Sigourney Weaverové a Michaela T. Weisse jsou důvodem, proč tenhle film vidět. Patrick Stewart je ve své roli geniální, Sigourney Weaverová je zjevením a Michael T. Weiss je oproti Stevenu Weberovi ve své roli velmi přesvědčivý. Ostatně i podpůrné postavy zvládají své role více než zdatně. Je nutné podotknout, že tento film není pro každého ať už svojí gay tematikou či bizarním humorem, ale rozhodně to není tuctová záležitost, která by měla zapadnout. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Nemám rád většinu přiblblých amerických komedií, ale k nim tento film rozhodně nepatří a v průběhu let jsem si jej pustil alespoň 5x. Nadlehčená komedie nad velmi závažným tématem, skvělé výkony herců s krásným a mužným Michaelem Terry Weissem okořenil svižně i Patrick Stewart, výborná hudba … 910109 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo na Manhattanu v New Yorku. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy divadelní hry "The Life and Time of Richard Jeffrey" Paula Rudnicka. (Terva)

Reklama

Reklama