Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejstrašidelnější scénou byl bezesporu úvodní porod, jinak se o horor rozhodně nejedná. Sigourney se role zlé královny zhostila dobře, na démonickou Charlize Theron v novější verzi ale nemá. Ostatní herci neměli čím zaujmout, snad jenom pan Táborský ;). Solidní pokus o inovaci jedné z nejznámějších pohádek. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Docela brutální začátek. CITÁT - Musíš zachránit dítě........... Ten zpěv se mi k Sigurney Weaver vůbec nehodil, ale co se dá dělat. Přijela, milá, krásná a provdala se. A pak to začalo. Láska (k čemukoliv) je mocná čarodějka. CITÁT - Prolil jsi špatnou a jedovatou krev nepřítele.......... Sedm trpaslíků je pojato hodně přerostle, což je velice zajímavé, zrcadlo je velmi ponuré, příběh je dost krvavý, hudba je hodně podmanivá a skvělá je i triková podstata filmu. Má to nějaké ty malé nedostatky, ale jinak pohoda. Z pohádky o Sněhurce je tu ukázána ta tvrdá a krutá podstata. CITÁT - Začalo sněžit........ ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Co pak se nám to stalo s tím roztomilým a kouzelným příběhem o Sněhurce? Michael Cohn ho chytil za vlasy a bacil s ním zem. Vytvořil z něho temný a drsný snímek, který je nezáživný a nudný. Jediná osoba, která tu za něco stojí je Sigourney Weaver. Tu mám jako herečku hodně ráda, nebýt jí, tak o tenhle film ani nezavadím. Raději dám přednost klasickému příběh o Sněhurce než tomuhle inovativnímu příběhu, který místy připomíná nevábný guláš. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Za sedmero horami, za sedmero řekami, bylo jednou jedno království. V něm žil pan tatíček král se svoji dcerunkou princezničkou. A jelikož paní máma královna už nebyla mezi živými, rozhodl se král znovu oženit. Vybral si ale paní, jejíž srdce bylo černé jako osazenstvo Chánova. Ona krutá byla a křehkou princezničku z království vyhnala. Chudák malá v lese sama, ale přeci jen trochu štestí ve smůle měla a na sedm lidiček narazila... Ano zprávně, o Sněhurce je řeč:) Sice v trošku více hororovém podání, přesto si však film malinko té pohádky ponechal. Macecha byla vskutku pěkná mrcha a její oddaný bratr a sluha v jednom (Miroslav Táborský) nezůstával daleko pozadu(ta role mu padla na míru). Jen kdo čeká na sedm malých drobků s čepičkami, krumpáči v ruce a na rtu veselou písničku, toho budu ho muset zklamat, protože sice banda chlapíků tu je, ale tvořenoá pouze z krimošů, vrahů a disidentů. No, nebude to mít holka vůbec jednoduchý:) Výsledná podívaná je kupodivu velmi dobrá, až mě to samotného překvapilo, protože jsem čekal nějakou k smrti nudící ptákovinku. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Ať je to, jak je to, na tuhle rozkošně béčkovou verzi Sněhury se tu a tam ráda podívám. Obzvlášť takhle kolem Vánoc. Nikdo mi nevymluví, že se to kdysi v 15. století, kdesi v temném lese nemohlo nějak takhle odehrát: loupežníci - trpajzlíci, poblouznění zemanové, dominy/macechy se zálibou v černé magii, rebelové s PTSD, bledé dívčiny pobíhající po luzích a hájích - a pochybné dobré konce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)
  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)
  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)

Reklama

Reklama