Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jediné čo na tomto filme stálo za to bola Sigurney Weaver, ktorá si rolu zlej macochy vychutnávala plnými dúškami a niektoré jej čarodejné pokusy o likvidáciu Snehulienky (pardon, v tomto prípade žiadnej Snehulienky, len Liliany Hoffmanovej) boli veľmi pôsobivé. Inak ale nezáživný film s úspornou výpravou a slabou atmosférou. Tvorcovia sa očividne snažili o goticky pochmúrne spracovanie klasickej látky, ale zámer im ani zďaleka nevyšiel podľa predstáv a horrorových prvkov tu nebolo ani čo ba sa za necht vošlo. Scenár nemastný-neslaný, režisérske vychytávky skôr divné ako zaujímavé a strih šialený. Asi sa film musel dodatočne veľmi skracovať, pretože nadväznosť viacerých scén je veľmi pochybná a z mnohých očividných "pušiek na stene" sa až do konca nevystrelí. Čistý podpriemer. 4/10 ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Za sedmero horami, za sedmero řekami, bylo jednou jedno království. V něm žil pan tatíček král se svoji dcerunkou princezničkou. A jelikož paní máma královna už nebyla mezi živými, rozhodl se král znovu oženit. Vybral si ale paní, jejíž srdce bylo černé jako osazenstvo Chánova. Ona krutá byla a křehkou princezničku z království vyhnala. Chudák malá v lese sama, ale přeci jen trochu štestí ve smůle měla a na sedm lidiček narazila... Ano zprávně, o Sněhurce je řeč:) Sice v trošku více hororovém podání, přesto si však film malinko té pohádky ponechal. Macecha byla vskutku pěkná mrcha a její oddaný bratr a sluha v jednom (Miroslav Táborský) nezůstával daleko pozadu(ta role mu padla na míru). Jen kdo čeká na sedm malých drobků s čepičkami, krumpáči v ruce a na rtu veselou písničku, toho budu ho muset zklamat, protože sice banda chlapíků tu je, ale tvořenoá pouze z krimošů, vrahů a disidentů. No, nebude to mít holka vůbec jednoduchý:) Výsledná podívaná je kupodivu velmi dobrá, až mě to samotného překvapilo, protože jsem čekal nějakou k smrti nudící ptákovinku. ()

Reklama

Falconica 

všechny recenze uživatele

Za měsíc se mi sice narodí neteř Liliana, ale tuhle pohádku o jmenovkyni jí určitě pouštět nebudu:-D Božská verze, pokus najít realističtější verzi příběhu. Miluju, když se hledaj realističtější verze. Svět neni černobílej, Sněhurka miluje trpaslíka, kterej má tak 180 centimetrů a je zatraceně pěknej a tak podobně:-D...Jo, nejlepší vezre Sněhurky. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, i když značně průměrné zpracování pohádkové klasiky, která si o pohádkově-hororovou verzi přímo říkala. Nejzajímavější postavou (a nejpropracovanější) je zde určitě sama královna, která na začátku vůbec nevypadá jako ta záporná čarodějnice, ale spíše nešťastná žena toužící po lásce nevlastní dcery. Sigourny Weaver zde exceluje a drží toto filmové dílo nad vodou. Škoda té druhé poloviny, která je o trochu horší. Nicméně i tak tuto temnou, atmosférickou pohádku pro dospělé doporučuji. 70% ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Potenciál by byl, ale extrémně nevyužitý. Film, který má takové herce jako jsou Sigourney Weaver, Sama Neilla nebo Miroslava Táborského (ano, zdatně sekundoval), by neměl vypadat tak, já nevím, televizně. Ale moc se mi líbil ten nápad s ne/trpaslíky a s poněkud jinou romantickou linií, kterou se evidentně inspirovali tvůrci Sněhurky a lovce. Kdyby se dal tenhle příběh dohromady s triky a atmosférou Sněhurky a lovce, byla bych asi spokojenější. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)
  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)

Reklama

Reklama