Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Film by se spíš měl jmenovat - "Hrůzně natočený příběh". To je opravdu děs! Horor to není, není se čeho bát! Je to tak špatně natočené, s tak špatným scénářem, že je až neuvěřitelné, kolik peněz musel tento blábol stát, a je to k ničemu. Nejhorší byly dialogy, při nich jsem fakt trpěl! Mirek Táborský hraje němého, protože asi nemá slov, co to bylo natočeno!!! Sigurney Weawer hraje, čaruje, ale nic nepomáhá!!! Všechno je špatně!!! Jediná hvězda za tu Sigurney. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Strasne zbabrany neuveritelny potencial ktory tu bol. Bolo by skvele vidiet klasicke rozpravky pretavene do poriadneho horroru. Snehulienka,Popoluska ci Cervena Ciapocka to su vsetky namety z ktorych by dobry reziser a hlavne dobry scenarista mohli urobit vynikajuce,originalne a netradicne horrory. Prvy pokus nevysiel ale to neznamena ze by sa toho nemohol chytit v buducnosti niekto lepsi. Snehulienka v podani Michaela Cohna je takto len dalsim tuctovym podpriemernym filmom. Atmosfera filmu a horrorove sceny az na par vynimiek velmi zla a na to priamociaro nadvazuje aj prepisknuta stopaz ktora bere filmu dalsie percenta. Herci obsadeni celkom slusne. Weaver je jeden z mala kladov, s prehladom ako vzdy. Aj Snehulienka resp Lily bola vyborne obsadena ale co z toho ked to hrala uplne bezducho. Na prekvapenie mi vobec nesedel Sam Neil v roli krala. A tak na zaver myslim ze film sa neda odporucit ani skalnym horrorovym fanusikom pretoze ked tak nad tym rozmyslam tak to vlastne horror ani nie je. Nie je to vlastne nic ine ako jeden velmi nepodareny film s par svetllymi momentami ktore ale celok v ziadom pripade nemozu vytiahnut vyssie ako na 2 ()

Reklama

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že i lepší 3. Mám rád, když klasická pohádka jde pojmout i z té druhé (a podstatně temnější) stránky. Je pravda, že tento příběh může nabízet mnohem více, než jen skupinu banditů a zvrhlou čarodějnici Sigourney Weaver. Každopádně si myslím, že armosféru to má dobrou. Na horor možná nedostačující, ale na temnou pohádku více než přívětivou. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Snímek "Sněhurka a Lovec" mne roku 2012 okouzlil natolik, že jsem se ihned pustil do hledání dalších "temných pohádek" - a i toto zpracování mě svého času celkem zaujalo. Příběh kombinuje prvky pohádkového hororu s trochou dramatu, navíc i přes nižší úroveň scénáře vcelku zvládá vykreslit charaktery hlavních hrdinů - zejména se zlou královnou nutí diváka sympatizovat (nebo je to charismatem Sigourney Weaver), zatímco princeznu vykresluje jako rozmazleného spratka... Plusové body přidává i ponurá atmosféra, české exteriéry, pěkné kostýmy či masky. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Na filmu mě zaujalo především to, že trvá docela dlouho, ale přesto se mu nepodaří pořádně vytěžit žádný z motivů, které představuje. Postavy mizí a objevují se, jak si střihač zrovna zamane, a nikoli podle vnitřní logiky příběhu, Lilly je ztracená v temném lese v jednom záběru a v druhém už najednou všichni vědí, kde je, aniž by ji našli, zrzavý doktor je v jednu chvíli očarovaný, ale vlastně vůbec není očarovaný, a tak všelijak podobně. Mojí nejoblíbenější sněhurkovskou adaptací tak i nadále zůstává španělská němá Sněhurka - jiný příběh. Přesto má tahle verze momenty, které bych nazvala roztomilými až působivými. Zrcadlo je nesmírně krásné a Sigourney je božsky strašidelná. Její rozpracování zlé královny bylo velmi zajímavé, škoda, že se poněkud rozpadlo ve chvíli, kdy se těžiště pozornosti přeneslo na Lilly. Psychedelická hororová atmosféra někdy působí, jak má, a když zbytek přestává dávat smysl, tak je trochu zmatečná. Smíšené pocity. Ale to zrcadlo! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)
  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)
  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)

Reklama

Reklama