Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno: Sněhurka se narodila císařákem, který provedl sám její otec. Maminka nepřežila (tady nespoileruju, protože všechno vidíme už při úvodních titlcích). A sedm trpaslíků nemělo tak dobré srdce, jak se nám jistá americká animovaná pohádka snaží námluvit. A jak že to skončí? Bude happy end? Nechte se překvapit a určitě se na tenhle film podívejte. Sice jsou to slabé čtyři hvězdičky, ale určitě je to zajímavé pokoukáníčko. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Už začátek, kdy na kočár v lese zaútočí smečka vlků a útok přežije jen šlechtic s právě narozenou dcerou (viz komentář HoneyBunny), dává tušit, že příběh bude patřičně temný. Zapomeňte na klasickou Sněhurku. Tahle se jmenuje Lily a je to neuvěřitelně rozmazlený a žárlivý malý fracek. Jediná omluva jejího chování je ta, že její nová macecha je rovněž pěkně žárlivá a po potratu vlastního dítěte ji regulérně prdne v palici a začne praktikovat tu nejčernější magii, aby se zbavila všech v okolí. Zapomeňte taky na roztomilé trpaslíky. Tady je jenom jeden a moc roztomilý není a zbývajících šest, to jsou pěkně ostří hoši, z nichž někteří by se vůbec neštítili chudáka Lily ojet ještě před tím než ji vrátí tatínkovi, samozřejmě za tučné výkupné. Jen je škoda, že film nenatočil Juraj Herz. Dopadlo by to totiž ještě mnohem temněji. ()

Reklama

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Sněhurka je spratek. Jako malá i -náctiletá. Macecha vlastně nic neprovedla, přijde o dítě a zcvokne se. Veškeré její další skutky jsou svým způsobem logické a vzhledem k jejím možnostem očekávatelné. Sněhurka nalezne skupinku pofidérních individuí, zredukuje je svou přítomností na hlouček snesitelných, zbaví se macechy a žije šťastně až do smrti. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Film by se spíš měl jmenovat - "Hrůzně natočený příběh". To je opravdu děs! Horor to není, není se čeho bát! Je to tak špatně natočené, s tak špatným scénářem, že je až neuvěřitelné, kolik peněz musel tento blábol stát, a je to k ničemu. Nejhorší byly dialogy, při nich jsem fakt trpěl! Mirek Táborský hraje němého, protože asi nemá slov, co to bylo natočeno!!! Sigurney Weawer hraje, čaruje, ale nic nepomáhá!!! Všechno je špatně!!! Jediná hvězda za tu Sigurney. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Za sedmero horami, za sedmero řekami, bylo jednou jedno království. V něm žil pan tatíček král se svoji dcerunkou princezničkou. A jelikož paní máma královna už nebyla mezi živými, rozhodl se král znovu oženit. Vybral si ale paní, jejíž srdce bylo černé jako osazenstvo Chánova. Ona krutá byla a křehkou princezničku z království vyhnala. Chudák malá v lese sama, ale přeci jen trochu štestí ve smůle měla a na sedm lidiček narazila... Ano zprávně, o Sněhurce je řeč:) Sice v trošku více hororovém podání, přesto si však film malinko té pohádky ponechal. Macecha byla vskutku pěkná mrcha a její oddaný bratr a sluha v jednom (Miroslav Táborský) nezůstával daleko pozadu(ta role mu padla na míru). Jen kdo čeká na sedm malých drobků s čepičkami, krumpáči v ruce a na rtu veselou písničku, toho budu ho muset zklamat, protože sice banda chlapíků tu je, ale tvořenoá pouze z krimošů, vrahů a disidentů. No, nebude to mít holka vůbec jednoduchý:) Výsledná podívaná je kupodivu velmi dobrá, až mě to samotného překvapilo, protože jsem čekal nějakou k smrti nudící ptákovinku. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)
  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)
  • Keď sa macocha (Sigourney Weaver) teší zo smrti Liliany (Joanna Roth), bradu a krk si zašpiní krvou. V nasledujúcom zábere sa stará o zraneného muža ale tvár má čistú a iné šaty. V ďalšom zábere už má bradu a krk opäť od krvi a pôvodné šaty. (ti88na)

Reklama

Reklama