Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Teardown 

všechny recenze uživatele

Za sedmero horami, za sedmero řekami, bylo jednou jedno království. V něm žil pan tatíček král se svoji dcerunkou princezničkou. A jelikož paní máma královna už nebyla mezi živými, rozhodl se král znovu oženit. Vybral si ale paní, jejíž srdce bylo černé jako osazenstvo Chánova. Ona krutá byla a křehkou princezničku z království vyhnala. Chudák malá v lese sama, ale přeci jen trochu štestí ve smůle měla a na sedm lidiček narazila... Ano zprávně, o Sněhurce je řeč:) Sice v trošku více hororovém podání, přesto si však film malinko té pohádky ponechal. Macecha byla vskutku pěkná mrcha a její oddaný bratr a sluha v jednom (Miroslav Táborský) nezůstával daleko pozadu(ta role mu padla na míru). Jen kdo čeká na sedm malých drobků s čepičkami, krumpáči v ruce a na rtu veselou písničku, toho budu ho muset zklamat, protože sice banda chlapíků tu je, ale tvořenoá pouze z krimošů, vrahů a disidentů. No, nebude to mít holka vůbec jednoduchý:) Výsledná podívaná je kupodivu velmi dobrá, až mě to samotného překvapilo, protože jsem čekal nějakou k smrti nudící ptákovinku. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zhruba polovinu filmu se jakž takž scénář drží původní pohádky bří Grimmů. Pak režiser zkouší inovovat. Jenomže je to celé takové nijaké. Jako by se Michael Cohn zalekl. Nenatočil ani pohádku, ani horor a ani dostatečně upravenou verzi. Vizualně zajímavý snímek s dobrou kamerou, který je utopený v záplavě obyčejných záběrů. Snad nejzajímavějším momentem byla kreace Sigourney Weaverové za stařenu s jablkem (viz plakát nahoře nalevo). Jinak nuda a nijakost. Po technické stránce si film zaslouží lepší hodnocení. Bohužel za promarněnou příležitost dávam 30%. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Už začátek, kdy na kočár v lese zaútočí smečka vlků a útok přežije jen šlechtic s právě narozenou dcerou (viz komentář HoneyBunny), dává tušit, že příběh bude patřičně temný. Zapomeňte na klasickou Sněhurku. Tahle se jmenuje Lily a je to neuvěřitelně rozmazlený a žárlivý malý fracek. Jediná omluva jejího chování je ta, že její nová macecha je rovněž pěkně žárlivá a po potratu vlastního dítěte ji regulérně prdne v palici a začne praktikovat tu nejčernější magii, aby se zbavila všech v okolí. Zapomeňte taky na roztomilé trpaslíky. Tady je jenom jeden a moc roztomilý není a zbývajících šest, to jsou pěkně ostří hoši, z nichž někteří by se vůbec neštítili chudáka Lily ojet ještě před tím než ji vrátí tatínkovi, samozřejmě za tučné výkupné. Jen je škoda, že film nenatočil Juraj Herz. Dopadlo by to totiž ještě mnohem temněji. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Ať je to, jak je to, na tuhle rozkošně béčkovou verzi Sněhury se tu a tam ráda podívám. Obzvlášť takhle kolem Vánoc. Nikdo mi nevymluví, že se to kdysi v 15. století, kdesi v temném lese nemohlo nějak takhle odehrát: loupežníci - trpajzlíci, poblouznění zemanové, dominy/macechy se zálibou v černé magii, rebelové s PTSD, bledé dívčiny pobíhající po luzích a hájích - a pochybné dobré konce. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zajímavá předělávka. Režisér Cohn natočil pohádku o Sněhurce tak, jak by se mohla nejspíš stát, kdyby byla skutečná. Nevynechal žádné podstatné detaily (zrcadlo, jablko, skleněná rakev), ale zasadil Sněhurku do historie. Takže se ocitáme v době křižáckých výprav, není tu žádný pohádkový král, ale bohatý šlechtic, nejsou tu trpaslíci, ale obyčejní horníci, kteří žijí na hraně zákona kvůli bídě, kterou trpěli jako poddaní a příkořím šlechty, romantický princ je doktor z Paříže (a nakonec s ním Lily stejně neskončí). Nejlepší je vztahová linie Sněhurka-macecha, kdy Sněhurka (tady vlastně Lily) je rozmazlený fracek a její macecha jemná dáma, která se snaží ji mít ráda a je hodná... dokud neztratí své dítě, nezblázní se a díky čarovnému zrcadlu nezačne nenávidět všechny a všechny. Líbilo si mi přitvrzení - je to tak akorát, aby příběh fungoval jako pohádka, ale zároveň je tu docela temná magie, slušný počet mrtvol a nechutných scén a brutální finále nemá chybu. Příjemné překvapení a slušný horor. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)
  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama