Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostný vztah mezi mladou ženou a jejím vědychtivým bratrancem, jenž si jako selský hoch umí vážit akademických poct, tragicky ztroskotá na morálních představách viktoriánské Anglie... Natočeno podle románu Thomase Hardyho. Dojemný romantický snímek o nenaplněné lásce. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Neeeeee! tak tohle slovo jsem si neustále po zkouknutí filmu opakoval,podle hodnocení a scénáře jsem čekal takovou lepší pecku, hlavně protože Winslet je sexy a dobře se naní kouká, ale opak je pravdou envím jak ostatní ale pro mě se jednao sotva pozeratelný film který se táhne tam kam nemá..... do nudy. Film sjem zkoukl asi na po 3x. Poprvé jsem vydržel hodinu pak 10 minut a nakonec jsem to dokoukal, ale opravdu šílená nuda kde se dají pochválet snad jen herci a hudba slabé hodně slabé 2*. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Příběh tragické lásky dvou lidí, kteří se potkali příliš pozdě na to, aby mohli být spolu šťastni, mě neoslovil tolik, jako by mohl, kdyby nebyl na můj vkus natočen tak "rychle". Než jsem si stihla na nějakou situaci zvyknout a vžít se do ní, už zase byli o kus dál a mně to bránilo v lepším vcítění se do toho vztahu. Ten závěr to značně vylepšil, ale i tak to nestačí na lepší hodnocení. ()

Reklama

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Románová předloha převedena do filmu poměrně věrně. Plusem filmu proti předloze je jeho odlehčenost a rychlejší spád. Román se příliš věnuje popisu momentálního psychického rozpoložení hlavní ženské hrdinky, která neví co chce dokud to nedostane, lavíruje mezi dvěma muži a utíká od jednoho k druhému, dokud je nezničí oba. Vnitřní monology hlavní ženské postavy v románu, kterými jsem se prokousávala s odporem, naštěstí film opomíjí. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Moc Toma Hardyho nemusim, jelikož to většinou skončí tunou tlachání o ničem a nulovým příběhem, pro mě zkrátka nesnesitelně, tady sice toho tlachání je taky tuna, ale příběh se tomu svým dějem přesto vyrovná. První půlka byla průměr, než se příběh rozběhl, své postavy někam významěji posunul, myslela jsem, že stačím vykvést, jenže v druhé půli nastal ten dlouho očekávány zlom, který to pořádně rozehrál, jak to jen lze rozehrát ve společnosti, ve které se těžko někdo odváží vybočit z očekávání okolí, protože zjevně je hodně co ztratit. Výborně zahrané drama o velké zakázané lásce a životních omylech, které ze života nejdou vymazat, tedy alespoň tehdy rozhodně ne. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám ani minuta nazmar. Celá stopáž Neblahého Judy je využitá domrtě a přímo přebuchtěná děním. A v tom právě tkví kámen úrazu. Možná by neškodilo, kdyby byla některým věcem věnována větší pozornost, protože takhle jsem se sotva stihla vzpamatovat z jednoho sdělení, načež mě z něj další události vytrhly a hnaly jinam. Důsledkem toho jsem si některé co do emocí maximálně vypjaté situace absolutně nevychutnala a totálně nečekaný drasťák na závěr mě nechal zírat s hubou otevřenou a otázkou: "To si dělají srandu?" Zároveň se ale ty děti postaraly o jedinou scénu, která mi z tohohle filmu zůstala v hlavě. Kate Winslet perfektní (jak překvapivé), Christopher Eccleston snaživý, leč přílišný dojem ve mně nezanechal a jeho postava mi lezla na nervy. Drobet promrhaný potenciál... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Podle knihy Thomase Hardyho "Jude the Obscure" Jude Fawley na konci zemře, opět coby milenec Arabelly. Pro eufemisování dramatu a posílení poslední scény, tento fakt ovšem tvůrci filmu vypustili. (Candice)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 1996 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Ve scéně z christminsterské hospody dojde k setkání dvou budoucích představitelů titulní role v seriálu Doctor Who (od r. 2005). Christopher Eccleston hrál „devátého doktora“ v roce 2005, David Tennant následně „desátého doktora“ v letech 2005–2010. (Chřástal)

Reklama

Reklama