Reklama

Reklama

Calvin na dvoře krále Artuše

  • Česko Yankee na dvoře krále Artuše (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Někdy se z obyčejného kluka stane neobyčejný hrdina. Calvin Fuller mnoho odvahy nepobral a mezi kamarády ve škole je tím proslulý. Jednoho dne však přijde velká změna. Při nečekaném zemětřesení se Calvin propadne v čase o několik století nazpět a skončí v legendárním Artušově království. Zde se bude muset naučit chrabrosti a najít kuráž, aby čelil všem nástrahám, které jej potkají... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že se bude jednat o adaptaci výborné stejnojmenné satiry Marka Twaina, která má v americké klasické literatuře asi takové postavení jako u nás Výlet pana Broučka do XV. století. No, ono to s ní má něco společného, ale pokud srovnáváte, může vás to jen neskutečně naštvat. Takhle mě potěšila alespoň celkem slušně hrající (jestli je to v takovýchto filmech možné) Kate Winslet. Dlouho jsem už ale neviděl, žádný americký dětský film tohoto ražení, takže jsem to přežil celkem bez úhony. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Proč tento film? Protože Kate Winslet! Chtěl jsem vidět, kde začínala nejnadanější herečka své generace. Tento film, který spíše docení nenároční diváci nebo mladé publikum, je svým zpracováním staré známé klišé. Vizuální efekty použité ve filmu byly už na svou dobu dosti laciné a herecké obsazení (až na Kate - v ní talent dřímal už tehdy) také moc nepomohlo. Skrz naskrz tuctový film, na který bych se bez účasti Kate nejspíš nepodíval. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 14. září do 9. prosince 1994 v Maďarsku a Anglii. (BMW12)

Reklama

Reklama