Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Oproti americkému remaku je tato britská verze poněkud umírněnější a má k dobru Martina Freemana a civilnějšího Ricky Gervaise. Ovšem zbylé osazenstvo kanclu je lepší v zámořské verzi. Humor je překvapivě na obdobné vlně v obou verzích; pouze ta americká v pozdějších fázích sází více na gagy. Což je zřejmě dáno i větším počtem epizod. Obě verze jsou však zdařilé. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od dob, kdy spatřil světlo světa Červený trpaslík, je to nejúspěšnější vývozní artikl britské televizní tvorby. Jde o vybočení z klasické sitkomové tvorby, svého druhu vlastně experiment, který popřel klasickou nadsazenou situační komiku ve prospěch realistického hereckého projevu a přišel s humorem, který sází spíše na absurditu drobných běžných pracovních střetů a povahových odstínů zaměstnanců jedné malé firmy. S podobnými týpky se patrně každý z nás v té či oné míře v životě setkal a za hrdiny seriálu si může dosadit vlastní konkrétní jména a tváře. Je těžké popsat, v čem vlastně spočívá tak obrovský úspěch a ohlas, ale seriál díky své originalitě bodoval prakticky na všech světadílech a v nejrůznějších kulturách. Sebestředný arogantní šéf, snaživý kariéristický poskok, přihlouplá kancelářská pipka, nesmělý tahoun a řada dalších týpků dokáže ve sledu zdánlivě banálních příhod diváka, pokud přistoupí na pravidla daná tvůrci seriálu, hodně pobavit. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuto seriálu docela dlouho vyhýbal, ale asi nadešel správný čas se na něj podívat. Musím uznat, že je seriál ve své podstatě velmi originální a Ricky Gervais a Stephen Merchant stvořili něco, co se jen tak nevidí. Na druhou stranu mi více sedí jiný styl humoru a já jsem se vždy nebavil. David Brent je ale postavou, kterou nezapomenete. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Nejvymakanější věc, jakou jsem viděl. Musíte ale přistoupit na Gervaisovu hru. Když to neuděláte, je to jako hrát Člověče nezlob se na obyčejný šachovnici...taky nikde nenajdete domeček. Co se mě týče, jakmile jsem skočil Gervaisovi na špek (žádnej dvojsmysl, osobně se neznáme), vystřelily mi kšandy tak vysoko, že jeden pán, co to viděl, to komentoval slovy: "Do zimy spadnou... jo jo" ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

David Brent je ten největší na sebe zahleděný narcis přesvědčený o své genialitě, jakého jsem na TV obrazovce kdy viděl. Tak proč dokáže občas vzbudit i sympatie a člověk mu tak nějak fandí, aby se nad jeho fórky konečně někdo usmál? Je to rapl, jakých je v tomto seriálu plno v čele s terčem vtípků a divným militantním Garethem v podání skvělého Mackenzie Crooka. Vývoj silného vztahu mezi Timem a Dawn, který mi tolik připomínal cosi z mého života, jsem také se zaujetím sledoval. Kolikrát jsem se při sledování cítil rozpačitě, kolikrát jsem nevěřícně kroutil hlavou nad tou trapností. U tohohle seriálu jsem se bavil úplně jinak než jinde, zažíval jsem zcela jiné pocity a v tom je jeho síla. A zajímavé je, že mi připadalo, že se to od začátku do konce jen lepší, s vrcholem v závěrečném speciálu. Takováhle záležitost si zaslouží mé plné uznání a pět smajlíků :-) :-) :-) :-) :-) (nebo hvězdiček, jak se to tady dělá). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (44)

  • Rodiče Donny se jmenují Ron a Elaine, jako rodiče spoluautora seriálu Stephena Merchanta. (don corleone)
  • I když to vypadá, že hlavní postavou je Brent, chtěli tvůrci upnout pozornost především na příběh Tima a sekretářky Donny. Ten vyvrcholil ve speciální vánoční dvojepizodě, která následovala po druhé sérii. (don corleone)
  • 10. listopadu 2012 měla v Divadle Rokoko premiéru seriálová adaptace. Jednalo se o celosvětově první uvedení na jevišti. Režisér divadelního projektu se přitom k seriálu dostal zcela náhodou, když jednoho pozdního večera omylem pustil televizi. [Zdroj: Městská divadla pražská] (oje)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama