Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (530)

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „„Věčná bitva mezi Temnotou a Světlem, krutá, vyrovnaná, bez vítězů a poražených. Bude trvat až dokud se neobjeví člověk předurčený k tomu stát se "Velkým" Jestli se přidá na stranu Světla, Světlo zvítězí. Ale Ti co znají proroctví vědí, že si vybere Temnotu. Lehčí je uhasit světlo, než rozptýlit Temnotu.“ Upíři, čarodějnice, Denní hlídka, Noční Hlídka, lidé s kletbou a to vše v Moskvě. Tak na to jsem byla vážně zvědavá a s překvapením musím konstatovat, že se mi ten zmatek líbil i když jsem se v něm občas ztrácela. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dost velký zklamání po těch pochvalnejch recenzích ve všech možnejch časopisech. Noční hlídka je hlavně o nudě a občasnejch dobrejch situacích, které bohužel zabíjí většina scén debilních a trapných (ženská co se mění v tygra, giganticky hypertrapnej hacker, nebo třeba boss zla co nosí síťovanej nátělník a vytahuje si meč z krku). Když na nás Bekmambetov vychrlí ty svý přetuněný rychlý jízdy kamerou řikáte si týjo, ale když to používá celej film tak už to začne bejt vážně otrava. Fakt nekecám těch "rádobycool záběrů" je tu jen o trochu míň než bullet timeů v House of the Dead. Jediný důvod proč se na Noční hlídku dá koukat je velice dobrý herecký výkon hlavního představitele a toho kluka. Noční hlídka je opravdu zklamání a dost mi to připomíná Underworld, taky cool nudná sračka. To už i Blade:Trinity je na tom líp. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé spojení snad všech "přelomových" filmů jako je třeba Matrix nebo Blade. Kapku vykrádání se nedá zapřít, ale celkově vztao velmi pomáhá filmu, který má zajímavý a trochu novátorský přístup k hodným a zlým. Herci mi nejsou známi, ale vůbec neurazí, naopak někteří velmi překvapí. Režisér použivá vypůjčené hračičky velmi dobře. Bohužel řpíběh, tedy spíše svět zde ukázaný je až moc obrovský a mnoho věcí jaksi vyšumí a jsou nedořešené. To je velká škoda, ale snad to zbylé 2 díly napraví. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

od samého počátku lidstva mezi námi byli jiní. kdo jsou jiní? jsou nejrůznějšího druhu a nejsou jako ostatní. je to dobrý nebo špatný? je to jiný! mají zvláštní schopnosti o kterých neví. ty se v nich probudí, když je třeba podat nadlidský výkon. je to dar. právě teď přichází ten, který je silnější než ti před ním. zvolí si cestu světlem nebo temnotou?....tenhle film je trošku jiný než jsem čekal. kamera mi připadá ,,východní“, ale mám díky ní pocit, že takovýhle věci se můžou stát právě v Rusku (i díky ,,ošumtělým“ komunistickým panelákům). nijak extra mnoho speciálních efektů, herecké výkony mě taky zvláštˇ neoslovili. nejsou špatné, jen role jsou nevýrazné a nevyvolávali ve mě ty správné pocity. zvláštní (jiný) je taky mix hudby. přesto, aniž bych si dal tu ,,červenou“ dobrotu se budu těšit na pokračování. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Efektní a k zamyšlení nutící fantasy, jejíž pokračování si opravdu nenechám ujít. Po přečtení knižní trilogie a pochopení toho, co jsem ani při téhle stopáži nepochopil a chtěl jsem, aby mi bylo vysvětleno, můžu hodnocení zvednout na čtyři hvězdy reprezentující plnohodnotných 80% s tím, že předloha, z níž byly ty správné pasáže vybrány a zdařile přeskládány, aby utvořily tento film, je prostě lepší. Ale rozhodně se jednou za čas rád podívám znovu, protože takovíhle Anton, Olga, Geser, Zavulon a ostatní mi do mých četbu doprovázejících představ přesně pasují. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • Žluté nákladní auta, kterými jezdí Noční hlídka, jsou ZiL 130. (Maulincio)
  • Anton Goroděckij (Konstantin Khabenskiy) je ve filmu vykreslen jako upír, pije krev a má upíří zuby. V knize je pouze mágem nižší kategorie. (Idoviren)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama