Reklama

Reklama

Dějiny psané americkým filmem

(TV film)
  • Francie USA : It's Our History
všechny plakáty
Francie, 2007, 49+50 min

Obsahy(1)

Tvůrci dvoudílného francouzského dokumentu vycházejí z teze, že dějiny amerického lidu začal psát teprve až film, který proměnil směsici evropských imigrantů nejrůznějších jazyků a kultur v jeden národ. Přestože tu najdeme řadu ironických francouzsko-amerických špiček, je dokument přehlídkou toho nejvýznamnějšího, co americká kinematografie za svou existenci vytvořila na téma historie a identity vlastního národa. Uvidíme ukázky z filmů D. W. Griffitha, C. B. De Milla, ale i Chaplina. Projedeme se americkou krajinou s kovboji, indiány, hrdiny Divokého západu, ale pohlédneme také na moderní americké dějiny, coca colu a podobné vymoženosti.

Druhá část dokumentu zpracovává období po dvou světových válkách v minulém století a prostřednictvím ukázek z filmů nás provede obdobím hospodářského vzestupu Spojených států. Těšit se můžete na úryvky ze snímků Franka Capry, Charlese Chaplina, Richarda Brookse či Sydneyho Lumeta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Theker 

všechny recenze uživatele

Francúzsky dokument o americkej histórii... pardon nie, o americkej kultúre, ktorú tvoria hlavne filmy "made in hollywood", ktorými sme ovplyvňovaný aj my (či chceme alebo nie). Druhá časť a hlavne epilóg vysvetľuje všetko. PS: zišlo by sa opraviť link na IMDb :) ()

Reklama

Reklama