Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

heyda 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi ten britský nádech i humor a skvěle zvolená hudba. S Renée Zellweger mám problém takřka v každým filmu, ale tady kupodivu ani ne. Hraje tam takovou nesympatickou mimoňku, což ona je i ve skutečnosti. :-D Nicméně pro dívky především ty, které trpí nějakým komplexem (takže všechny) to bude kultovní záležitost. Pro mě jen mírně nadprůměrná podívaná. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Denník Bridget Jonesovej je vynikajúca romantická komédia, na ktorú by som sa mohol pozerať stále, nielen kvôli skvelému humoru, ale tiež kvôli deju, ktorý je zaujímavý hlavne tým, aký je dnešný. Film je aj o dnešných ženách. Naozaj stojí za zhliadnutie, a nielen raz. I keď som muž, nezdalo sa mi to nechutne sladké ani nič podobné, dokonca sa mi strašne veľmi páčila scéna na konci pri padajúcom snehu a pouličnom osvetlení. Dokonca sa mi film páči tak veľmi, že by som si ho hneď dal aj do topky, keby mi zostalo miesto. Proste netradičné a kúzelné, k čomu nemalou mierou prispieva nezameniteľné čaro Renée Zellweger, ktorú mám veľmi rád, a ďalšie obsadenie je tiež skvelé. Kto má rád britský humor, ten by si tento bombónik nemal nechať ujsť. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Seriem na Čečensko.“ Úžasná sranda, ktorá je tak dobre nakrútená a diabolsky zahraná (predovšetkým Hugh Grant exceluje na tému „Do riti, tomuto hovorím bombarďáky.“), že sa do kože ženy, blížiacej sa k zenitu, vcítia pravdepodobne aj čo i len mierne empatickejší puberťáci. Grant je natoľko krásne hajzlovský, že následne neodolal a o rok neskôr hral v "chlapskej Bridget" (= vynikajúcej adaptácii výbornej knižky britského spisovateľa Nicka Hornbyho Ako na vec). Svižný hrdinkin vnútorný monológ a podľa očakávaní tradičná anglická atmosféra (suchý humor á la „zajačik Playboy“, typická pochmúrna britská výprava interiérov aj exteriérov) sú hlavné devízy tejto rozkošnej, drsnej, romantickej komédie. Kino Považan 2001 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Já a Bridget si opravdu nerozumíme. Chápu, v čem je kouzlo předlohy Helen Fieldingové, chápu, že překlad se úplně nepovedl... nicméně také chápu, že kombinace Colin Firth a Hugh Grant je pro více generací naprosto neodolatelná a sama mám ráda několik rolí Renée Zellweger. Ale pro mě je jednoduše zážitek cesta za úspěchem s Roxie Hart, ne tahle britská rádoby univerzální romkom. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

K nevíře, jak tahle dirty unplugged verze romantické naivní sračičky zahýbala britských filmovým průmyslem na přelomu nového millénia. Přitom cool to muselo být horko těžko ve své době, natož s odstupem dekády. Když si vezmete, že romantické klasiky jako Bodyguard, nebo Love Actually jsou moderní i dnes, tzn. nadčasové a není v nich ani 100x slovo "fuck", ani mraky trapných scén, ani lehce vulgární hlavní hrdinka v obležení dvou super pánů - obou volnomyšlenkářů na přesdřžku, tak je to minimálně k zamyšlení jak invenční a skutečně dobré tohle dílo je. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Colin Firth (Mark Darcy) ztvárnil postavu pana Darcyho již v seriálu Pýcha a předsudek (od r. 1995). Kniha "Deník Bridget Jonesové" (a tudíž i tento film) je zčásti poctou právě jeho románové předloze od Jane Austen. (Terez_Vv)
  • Ve scéně, kdy Daniel (Hugh Grant) poprvé začne psát Bridget (Renée Zellweger) e-maily, sedí Bridget na židli, přes jejíž opěradlo je přehozený černý kabát. V jednom záběru je kabát složený, v dalším je však na opěradle rozložený a v dalším znovu složený. (Mr.Hudson)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama