Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

boshke 

všechny recenze uživatele

Není třeba se na Bridget koukat s despektem a považovat ji za výhradně ženský film ("Tvůj brácha se koukal na Bridget? Tak mu vzkaž, ať si zpátky přišije koule."). Jedná se o film příjemně britský, dobře obsazený a (poměrně) zábavný navrch. Žádný zázrak to není; člověk se u něj neplácá smíchy do kolen a ani nebrečí dojetím, ale proč se na něj někdy nekouknout jako na oddychovku? 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Denník Bridget Jonesovej je vynikajúca romantická komédia, na ktorú by som sa mohol pozerať stále, nielen kvôli skvelému humoru, ale tiež kvôli deju, ktorý je zaujímavý hlavne tým, aký je dnešný. Film je aj o dnešných ženách. Naozaj stojí za zhliadnutie, a nielen raz. I keď som muž, nezdalo sa mi to nechutne sladké ani nič podobné, dokonca sa mi strašne veľmi páčila scéna na konci pri padajúcom snehu a pouličnom osvetlení. Dokonca sa mi film páči tak veľmi, že by som si ho hneď dal aj do topky, keby mi zostalo miesto. Proste netradičné a kúzelné, k čomu nemalou mierou prispieva nezameniteľné čaro Renée Zellweger, ktorú mám veľmi rád, a ďalšie obsadenie je tiež skvelé. Kto má rád britský humor, ten by si tento bombónik nemal nechať ujsť. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně svěží, pohodový, lidský film protkaný ironickým humorem, výtečnou hudbou, podpořený výborným příběhem, hereckými výkony, navíc není přeslazený a může se na něj dívat nejen ženské publikum; tzn. takřka ideální romantická komedie, alespoň pro mě ;-).Po druhém zhlédnutí zvyšuju hodnocení na 5*. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zfilmování Bridget Jonesové se náramně povedlo. Film je stejně okouzlující, jako jeho knižní předloha. Bridget Jonesová je v podání Renée Zellwegerové, hlavně díky hereckému výkonu hlavní představitelky, stejně zábavná jako v knize. Colin Firth a Hugh Grant podávají velmi dobré výkony a opravdu se do svých rolí hodí. Dokonce i hudba zde hrála svou významnou roli. Díky ní jste se vcítili do role Bridget. Tuto komedii mám rád, velmi. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Já a Bridget si opravdu nerozumíme. Chápu, v čem je kouzlo předlohy Helen Fieldingové, chápu, že překlad se úplně nepovedl... nicméně také chápu, že kombinace Colin Firth a Hugh Grant je pro více generací naprosto neodolatelná a sama mám ráda několik rolí Renée Zellweger. Ale pro mě je jednoduše zážitek cesta za úspěchem s Roxie Hart, ne tahle britská rádoby univerzální romkom. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně, kdy je Bridget (Renée Zellweger) na předávání cen Kafkova motocyklu a uvidí Marka (Colin Firth), jde za ním. Ve chvíli, kdy je na ni záběr zezadu, má přibližně čtvrt sklenice šampusu. Když je však záběr zepředu, je sklenice plná. (Mr.Hudson)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 71,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 334,2 milionu (z toho v přepočtu 112,6 mil. ve Velké Británii). (NIRO)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama