Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Tento film bych označila za typicky komerční americkou podívanou, která těží z toho, že v pozici hlavní hrdinky se nachází velká část divaček. A nadhled Bridget na její komické situace a samozřejmě happy end je přesně to, co chtějí vidět. Na druhou stranu, postava kulaté, nešikovné, ale pohotové a vtipné Bridget je výborně vykreslená a vtipy situací, ve kterých se nachází, jsou dotažené do konce, takže nevidím důvod, proč s tou úžasnou trhlou Bridget nestrávit příjemný večer. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

American Pie na britský způsob, tentokrát s dospělými protagonisty, nicméně se stejně stupidním humorem a navíc i legračním drámem. Jakási reklama na tabákové produkty plus směšně předpověditelný a tisíckrát omílaný děj o hledání životní lásky v nestoudně rozmařilém, uhoněném světě, kde lidé nad třicet již mluví o posledních šancích na všechno možné, přičemž by jejich intelekt a morální i duševní vývoj měl teprve začít pořádně rozkvétat. Klasika novodobé, i když dnes sedmnáct let staré, západoevropské kinematografie, jež musí vydělávat a ve které důstojnost zůstává zamčená v herecké šatně...Renée celkem pohledná i zábavná. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi ten britský nádech i humor a skvěle zvolená hudba. S Renée Zellweger mám problém takřka v každým filmu, ale tady kupodivu ani ne. Hraje tam takovou nesympatickou mimoňku, což ona je i ve skutečnosti. :-D Nicméně pro dívky především ty, které trpí nějakým komplexem (takže všechny) to bude kultovní záležitost. Pro mě jen mírně nadprůměrná podívaná. 60% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Miramax // Počet premietajúcich kín v USA: 2,547 // Otvárací Víkend USA: $10,733,933 // Filmu môžem vytknúť len pár vyslovene trápnych scén, pri ktorých som mal nutkanie vyhodiť svoju Full HD 3D plazmu von oknom. Inak je Bridget Jones's Diary príjemná a sympatická komédia, ktorá vykúzli úsmev na tvári. PS: Mám slabosť pre ženský britský prízvuk a modrú polievku. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andrew Davies, Helen Fielding, Richard Curtis .. Deník Bridget Jonesové mám rád z mnoha důvodů. Ty hlavní jsou dva. Dokonalá herecká kreace Renée Zellweger je nepřehlédnutelná a neskutečně přirozená. Oceňuji odvahu pro takovou roli nabrat nadbytečná kila a pak se skvěle vyřádit. Tím druhým je samotný příběh. Ženě po třicítce začnou téměř slyšitelně tikat biologické hodiny a každá nezadaná ví, že je nejvyšší čas, něco s tím už konečně udělat. Zkrátka, humor funguje jednoznačně přesně a osobně se útrapami hlavní hrdinky vždy skvěle pobavím. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně, kdy leží Bridget (Renée Zellweger) s Danielem (Hugh Grant) v posteli, zmiňují britského premiéra. Hugh Grant shodou okolností o dva roky později ztvárnil postavu s touto funkcí ve filmu Láska nebeská (2003). (Aknah)
  • Když byla Renée Zellweger (Bridget Jones) v rámci příprav na natáčení zaměstnaná ve vydavatelství, měla na stole fotku svého tehdejšího přítele Jima Carreyho. Kolegům, kteří ji nepoznali, to připadalo divné až úchylné, ale nic jí neřekli. (don corleone)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama