Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Shit 

všechny recenze uživatele

nic moc, občast to je docela sranda, ale celkově vzato je to průměrná romantická komedie s dobrou hudbou která je dobře zasazená do scén ke kterým se výborně hodí, ale jinak je to celkem nuda i když jsem se někdy bavil a Renée Zellweger je ve své roli dobrá a zábavná tak víc jak tři hvězdičky tomu nedám ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

American Pie na britský způsob, tentokrát s dospělými protagonisty, nicméně se stejně stupidním humorem a navíc i legračním drámem. Jakási reklama na tabákové produkty plus směšně předpověditelný a tisíckrát omílaný děj o hledání životní lásky v nestoudně rozmařilém, uhoněném světě, kde lidé nad třicet již mluví o posledních šancích na všechno možné, přičemž by jejich intelekt a morální i duševní vývoj měl teprve začít pořádně rozkvétat. Klasika novodobé, i když dnes sedmnáct let staré, západoevropské kinematografie, jež musí vydělávat a ve které důstojnost zůstává zamčená v herecké šatně...Renée celkem pohledná i zábavná. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zfilmování Bridget Jonesové se náramně povedlo. Film je stejně okouzlující, jako jeho knižní předloha. Bridget Jonesová je v podání Renée Zellwegerové, hlavně díky hereckému výkonu hlavní představitelky, stejně zábavná jako v knize. Colin Firth a Hugh Grant podávají velmi dobré výkony a opravdu se do svých rolí hodí. Dokonce i hudba zde hrála svou významnou roli. Díky ní jste se vcítili do role Bridget. Tuto komedii mám rád, velmi. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Až budu bezdětná pětatřicetiletá ženská bez chlapa, tak to možná docením víc (oh, wait...). Takto vidím jen průměrnou romantickou vatu s rovnoměrným poměrem vtipu, trapnosti a nudy. Plus, Renée Zellweger je nesmírně ošklivá a účinkování ve filmech by jí měli zakázat, vedle ní to zachraňuje jen sympatické fuckování, a sympatický Hugh Grant. Šeď... ještě štěstí že nemá celých 50 odstínů. 5/10 ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Viděno potřetí a stále mě to naprosto neuvěřitelně baví jako při prvním zhlédnutí. Z Bridget se za ta léta stala prostě jedna velká klasika, na které nejsem s to najít jedinou chybu a kterou miluju jak jako postavu, tak jako film z celého srdce. Smutné, komické, romantické, usměvavé, lidské. Tohle je prostě filmová dokonalost a v rámci žánru pro mě jedno z nepřekonatelných děl. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně, kdy je Bridget (Renée Zellweger) na předávání cen Kafkova motocyklu a uvidí Marka (Colin Firth), jde za ním. Ve chvíli, kdy je na ni záběr zezadu, má přibližně čtvrt sklenice šampusu. Když je však záběr zepředu, je sklenice plná. (Mr.Hudson)
  • Představitelé dvou hlavních rivalů Hugh Grant (Daniel) a Colin Firth (Mark) jsou ve skutečnosti téměř doslova stejně staří - Hugh se narodil 9. 9. 1960 a Colin jen o den později. (wictoria)
  • Potyčka Marka Darcyho (Colin Firth) a Daniela Cleavera (Hugh Grant) neměla žádnou předem připravenou choreografii. Byla improvizována tak, aby šlo o co největší zmatek. (NIRO)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama