Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie většinou nebývají extra kvalitní a kritikou oceňované snímky. Ty výjimky by se daly spočítat na prstech jedné ruky. A lze mezi těmito pár snímky hledat něco jako "kult"? Já myslím, že ano. A je to právě Deník Bridget Jonesové, oné třicátnice, která hulí jak fabrika, má velkou prdel a neúspěšně shání chlapa. Je to jeden z nejpodařenejších romantických filmů s osvědčeným Hugh Grantem a Reneé Zellwegerovou, ze které udělal hvězdu. S přimhouřeným okem plný počet. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Do kina mě tenkrát zlákalo jméno scénáristy Richarda Curtise a účast hugha Granta, ale po vesměs nemilých zkušenostech s žánrem za poslední období jsem radši nic neočekával. Odcházel jsem ale tak nadšený a rozesmátý, že jsem si okamžitě koupil předlohu. Román, kterému jsem se před tím dlouho vyhýbal, protože jsem si podle názvu a designu obálky myslel, že je to jen nějaké limonádové čtení pro ženy. Velký omyl! Je to regulérní humoristický román s právě tím druhem sebezničujícího humoru, kterého si tak cením na Angličanech. Helen Fieldingová nedělá z Bridget ani nyvou romantickou Popelku, ale ani bezskrupulózní feministku, naopak se oběma těmto extrémům systematicky vysmívá. A je s podivem, že tak důsledně literární humor se povedlo převést do filmu. Kdyby byl založený jen na zinscenování situací z knihy, nebylo by o čem mluvit, ale vtip je v tom, jak se do filmu transponovalo autorské vyprávění, vnitřní stavy a nálady hrdinky. Díky přiléhavě vybrané hudbě, Bridgetiným představám, větám z deníku přímo na obraze atd. Druhý díl se o to snažil taky, jenže už jen mechanicky, bez empatie k Bridget. První díl považuju za jeden z novodobých pilířů žánru. 90% ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Tento film bych označila za typicky komerční americkou podívanou, která těží z toho, že v pozici hlavní hrdinky se nachází velká část divaček. A nadhled Bridget na její komické situace a samozřejmě happy end je přesně to, co chtějí vidět. Na druhou stranu, postava kulaté, nešikovné, ale pohotové a vtipné Bridget je výborně vykreslená a vtipy situací, ve kterých se nachází, jsou dotažené do konce, takže nevidím důvod, proč s tou úžasnou trhlou Bridget nestrávit příjemný večer. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jo ta naše Bridget ... to je ikona všech britských mladých žen, kterým vadí jejich (nad)váha a které "vzrušuje" jejich nadřízený. Renée Zellweger je skvělá herečka a vedle Návratu do Cold Mountain je tohle její další životní a nezapomenutelná role. Díky ní dostala Bridget neskonale dobrý rozměr. Její trapasy, přeřeky, matka ("Prazvláštní bytost z dob kdy nakládané okurky byly vrcholem dokonalosti."), lásky a kamarádi ... no prostě lahoda pro všechny smysly. Když Bridget zpívala na večírku v jistém ehm ... podnapilém stavu, tak jsem se válel smíchy jako u málokteré komedie. Prostě Britové produkují nejen nejlepší kriminálky (Midsomer a Poirot), či romantiky (Láska nebeská), ale jejich komedie také dosahují vysokých kvalit a dokáží diváka ohromit elegantním britským humorem a prostředím. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak po druhém zhlédnutí dám přece jen plný počet , Renée je jako Bridget naprosto okouzlující a její neustálé trapasy a strašné váhání mezi dvěma muži je prostě úžasné. Bavím se vždycky celý film ( a to se v žádném případě s hrdinkou neztotožňuji ) .Jen se mi líbí , jak bere svůj život s humorem. Hughovi Grantovi role záporáka sedla jako ulitá a výborně zahrál i Colin Firth. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně, kdy leží Bridget (Renée Zellweger) s Danielem (Hugh Grant) v posteli, zmiňují britského premiéra. Hugh Grant shodou okolností o dva roky později ztvárnil postavu s touto funkcí ve filmu Láska nebeská (2003). (Aknah)
  • Ve scéně, kdy Daniel (Hugh Grant) poprvé začne psát Bridget (Renée Zellweger) e-maily, sedí Bridget na židli, přes jejíž opěradlo je přehozený černý kabát. V jednom záběru je kabát složený, v dalším je však na opěradle rozložený a v dalším znovu složený. (Mr.Hudson)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama