Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Shit 

všechny recenze uživatele

nic moc, občast to je docela sranda, ale celkově vzato je to průměrná romantická komedie s dobrou hudbou která je dobře zasazená do scén ke kterým se výborně hodí, ale jinak je to celkem nuda i když jsem se někdy bavil a Renée Zellweger je ve své roli dobrá a zábavná tak víc jak tři hvězdičky tomu nedám ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kultovní manifest svobodných žen po třicítce, jehož hodnocení dle mého názoru kolísá na základě toho, jak kdo danou situaci důvěrně zná, či se v ní dokonce zrovna nachází. Deník BJ není sám o sobě nikterak výjimečnou komedií , ale na rozdíl od těch amerických má výhodu ve specifickém britském feelingu plném ironie, který mi byl vždycky tak nějak bližší a Hugh Grant v něm tradičně představuje buď cukrouše a nebo cukrouše, co je tak trochu šibal.. Musím podotknout, že R.Zellweger mně nějak přehnaně tlustá nepřipadala a moc bych si přál, aby současný diktát módních časopisů a televize ohledně definice ženské štíhlosti byl co nejdříve pasé jako motiv pohonu Santa Clausových saní na svetru C.Firtha.. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další z romantických komedií, co mě absolutně minula: koukatelná nuda s pár vtipnými momenty, možná ne tak hloupá a naivní jako jiné lemoňády, přesto nemám nejmenší zájem si tuto podívanou někdy zopakovat. Sorry, že kazím hodnocení, prostě mě tenhle typ filmů nebere (a to jsem přesně cílová skupina... holt nejsem normální;-)). Slyším chválu, superlativa, čekám nějakou bombu a ona je to zas jen ta samá odrhovačka, kterak ošklivá zkrásněla, stala se úspěšnou a omotala si kolem prstu bohatého fešáka (nebo dva) a jestli neumřela, natočila pokračování a žije dodnes... Zííív. 51% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Není třeba se na Bridget koukat s despektem a považovat ji za výhradně ženský film ("Tvůj brácha se koukal na Bridget? Tak mu vzkaž, ať si zpátky přišije koule."). Jedná se o film příjemně britský, dobře obsazený a (poměrně) zábavný navrch. Žádný zázrak to není; člověk se u něj neplácá smíchy do kolen a ani nebrečí dojetím, ale proč se na něj někdy nekouknout jako na oddychovku? 70% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, které téměř ničím nepřekvapí. Renée Zellweger se pro roli dosti změnila a nezahrála špatně, přesto nechápu její Oscarovou nominaci (dle mého zapříčiněná hlavně její fyzickou proměnou). Nejlepší výkon podává Colin Firth, který alespoň v mých očích zastiňuje všechny ostatní. Hugh Grant v trochu netradiční roli nezklamal. Na debut Sharon Maguire to není vůbec špatné. Přesto je to spíše pro ženské publikum, ale já se u toho bavil celkem dobře. Tři a půl hvězdičky...... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Německý distribuční název zní Bridget Jones - Schokolade zu Frühstück, což lze přeložit jako "Bridget Jonesová - Čokoláda ke snídani". (Nancy...)
  • Ve scéně, kdy leží Bridget (Renée Zellweger) s Danielem (Hugh Grant) v posteli, zmiňují britského premiéra. Hugh Grant shodou okolností o dva roky později ztvárnil postavu s touto funkcí ve filmu Láska nebeská (2003). (Aknah)
  • Kvůli velkým váhovým výkyvům byla Renée Zellweger (Bridget Jones) bulvárem označena za mentální anorektičku či osobu, která se chronicky přejídá. Vše však bylo spojeno jen s přípravou na roli ve filmu. (LoLaa)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama