Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl je rozhodně nejkoukatelnější. Renée se chová oproti například Dvojce uvěřitelně a téměř normálně. Jistě příjde v nevhodném kostýmu na slavnost nebo sjede po požární tyči přímo do kamery, ale jsou spíše situace za které přímo nemůže a nikdo by jí je neměl dávat za vinu. V druhé polovině se řeší už hlavně to zda na věčně volnou pozici v jejím srdci nastoupí slušňácký Mark Darcy nebo prasácký Daniel Cleaver. Nikdy postavě Bridget zcela nepropadnu a nezačnu nosit bavlněné bombarďáky ani nezačnu doma pochlemtávat víno u romantických filmů s očima zpocenýma od slz, nicméně musím přiznat že scénář Richarda Curtise, který je zodpovědný za Lásku Nebeskou ve filmu jistou stopu zanechal. 70% ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Deníček si poctivě píšu od 4. třídy. Mám takovej malej modrej. TAK poctivé denní zápisky jako Bridget nevedu a jeho obsah starostlivě tajím. Kdyby mi ho někdo četl, asi bych ho vykoupala v Bridgetině modrý polívce. A zas TAK oplácaná Bridget nebyla - jak sem čekala podle různejch reakcí. Při její postavě bych neřešila osudové dilema, zda si vzít šeredné stahovačky nebo sexy spoďárky. Hodně jsem se u filmu usmívala, ale že bych se koulela smíchy, to zas ne. Můj celkový dojem vylepšil Bridgetin homosexuální kámarád James Callis (Baltar z BSG). Konec zápisu - to je pro dnešek vše, milý deníčku. Mertax ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nedokázal som druhý krát tento film dopozerať do konca, ale dokázal som mu odobrať jednu hviezdičku. Film je zaradený do škatuľky romantických komédií, ja ho zaraďujem medzi terapeutické filmy,, ktoré by sa mali premietať iba na lekársky predpis alebo odporúčanie psychológa. Celý význam filmu vidím v tom, že dáva nádej tým, ktorým príroda alebo život, prípadne spoločnými silami ublížili. V mojom ponímaní je to ako s Forestom Gumpom, ktorý nás presviedča, že nie je potrebné aktívne pracovať na dosiahnutí úspechu, ale stačí mať iba šťastie. Nejdem samozrejme polemizovať s hodnoteniami ostatných užívateľov, pretože sa riadim Dylanovým "I touch noone and no one touches me". ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě obrovským zklamáním. Když jsem viděl tak velkou reklamní kampaň, kde ukazovali nějakou vtipnou scénku a zdejší hodnocení, myslel jsem si, že mě to zaujme. Ovšem ouha. Vtipných scének a celkově vtipu nebylo víc, než v té reklamě a koukat na přehrávající obtloustlou burínu Renée Zellweger mě opravdu neoslovilo. 20%. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Není třeba se na Bridget koukat s despektem a považovat ji za výhradně ženský film ("Tvůj brácha se koukal na Bridget? Tak mu vzkaž, ať si zpátky přišije koule."). Jedná se o film příjemně britský, dobře obsazený a (poměrně) zábavný navrch. Žádný zázrak to není; člověk se u něj neplácá smíchy do kolen a ani nebrečí dojetím, ale proč se na něj někdy nekouknout jako na oddychovku? 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně, kdy Daniel (Hugh Grant) poprvé začne psát Bridget (Renée Zellweger) e-maily, sedí Bridget na židli, přes jejíž opěradlo je přehozený černý kabát. V jednom záběru je kabát složený, v dalším je však na opěradle rozložený a v dalším znovu složený. (Mr.Hudson)
  • Když je Bridget (Renée Zellweger) na zahradní oslavě v převleku za Playboy zajíčka, má na sobě tělové silonky. V jednom záběru jsou však punčochy černé síťované. (Mr.Hudson)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama