Reklama

Reklama

Pas à Deux

(festivalový název)
  • Nizozemsko Pas à deux
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Nizozemsko, 1988, 6 min

Obsahy(1)

V rytmu jivu, tanga a moderních tanců se dvojice formují a vznikají, aby záhy zanikly a mizely, či se plynule transformovaly do jiných. Ve víru plesání zahlédneme v tomto neuvěřitelně poutavém snímku i známé tváře, ikony nebo fiktivní postavy ze světa popkultury. (Anifilm)

Recenze (3)

tomeek 

všechny recenze uživatele

Vincent van Gogh a papež breakují jako o život, zatímco rock'n'rollem posedlý TinTin a Olive Olivová vytahují svoje nejlepší figury... Průlet historickými a popkulturními ikonami aplikovanými na rotoskopickou animaci tancujícího páru. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Takový taneční průřez (inspirováno známějším baletním Pas de deux) 20. stoletím a vůbec dějinami lidstva s jejich nejvlivnějšími postavami. Účinkují: svůdník Mickey Mouse, Tarzan trsající se Sněhurkou a další. Filmeček, ve kterém papež (Jan Pavel II.) strčí hravě do kapsy i Krista. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Jeden muž a jedna žena spolu tančí spousty druhů tanců za rytmu různých druhů hudby. Během toho se mění na různé, obecně známé věci (třeba Socha Svobody) a známé a populární osobnosti - jak žijící, tak mrtvé. Najdeme tu papeže tančícího breakdance, Adam, Evu, ježíše, postavičku Michelinu, nahé i oblečené lidi.. je jich tam velká spousta. Nepostrádá to nápad, komičnost, a je to i hezky naanimováno.... ()

Reklama

Reklama