Reklama

Reklama

Masakr v Texasu

  • USA Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Vůdce bandy - Vilmer - je notorický zabiják, který terorizuje skupinu mladých lidí, kteří se stanou jeho kořistí potom, jak se jejich auto při nehodě zdemoluje na opuštěné cestě. Vilmer je expert na smrt, a zná stovky způsobů, jak zabít svoji oběť tak, aby co nejvíc a nejdéle trpěla. A vy budete trpět s ní... (Bonton Home Video)

Recenze (152)

gein 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to viděl, jako jednu z prvních verzí na VHS a hrozně se mi to líbilo, po letech jsem si to sehnal na DVD a líbilo se mi to ještě víc. Vilmer je v podání Matthewa skvělej a Leatherface je tu asi nejvěrnější zpracování svoji předlohy Eda Geina, v úvodu se ukáže jako ten co známé, brutální, šílený, aby se následně stal něčím jako domácí děvka, kterou brácha klidně napájí proudem, až do své konečně proměny "ženy". Škoda, že nezůstal po celý film jako v úvodu, ale i tak se mi to líbí. Má to Vilmera, parádní atmosféru, dům, psychopaty a i tu nohu na ovládání :) bavil jsem se královsky. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Kim Henkel se pokusil o návrat do svých rodných vod, ale naneštěstí mu tak nějak došel benzín a jeho pila spíše vrčí, nežli řeže. A právě tímto nedostatkem nejvíc trpí samotný Leatherface, z něhož se vyklubal transexuál (čímž se asi nejvíc přiblížil svému skutečnému předobrazu) a bábovka, na které si všichni jen vybíjí zlost. Z démonického a chladnokrevného zabijáka se tak stává politováníhodný ubožák se smutnýma očima odsunutý do pozadí. Hlavní atrakcí filmu tedy zůstává úchylný Matthew McConaughey, který se své role ujal tak přesvědčivě, že člověk na chvíli zapomene na zprzněného Leatherface. Druhým vábidlem je mladičká Renée Zellweger, která marně uniká ze spárů šílené rodinky a jejího černého humoru. K nelibosti ale přispívá i samotný závěr, kde Henkel z kanibalské rodinky dělá nadnárodní manufakturu. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No ty vole! Při sledování čtvrtého dílu této série jsem si připadal, jako bych navštívil „jinou dimenzi“. Našel jsem vážného kandidáta na nejhorší díl a myslím si, že tohle už nic nedokáže překonat. Mám rád nejrůznější bizarní kousky, ale tohle už bylo moc i na mně. Považuji to za absolutní zostuzení téměř kultovního Texaského masakru a to přitom na obou filmech dělal sám Kim Henkel, který měl v obou případech na starosti scénář – no a tentokrát k tomu usedl i do režisérského křesla. Tenhle chlapík musel být nejspíš celou dobu pořádně zfetovaný, jinak si nedokážu představit tu diametrálně odlišnou kvalitu nejen scénářů, ale i filmů jako celku. Přitom začátek nevypadal vůbec marně a já se těšil na další masakr. Jenže Leatherface vyfasoval už čtvrtou odlišnou rodinku – kurva kolik těch buranů tam v tom Texasu žije a všichni jsou z jednoho vrhu a tentokrát se sám transformoval do transsexuála. Navíc jak vidno tahle partička totálně vylízaných magorů ani nejedla lidské maso, ale jen s oblibou zabíjela nebohé lidi – i když ani v tomto případě si tentokrát zrovna moc skvostně nevedli. Doslova s otevřenou hubou jsem sledoval ten humus, který se mi Henkel snažil naservírovat a já nevěřil svým očím. Jeho jediným štěstím bylo, že se mu několikrát alespoň na malou chvíli podařilo navodit jakžtakž stravitelnou atmosféru, ale vždy šlo jen o záchvěvy, které měli doslova jepičí život. 30% ()

Paldiny odpad!

všechny recenze uživatele

Chirurgicky presný útok, z ktorého vám bude zle. Úroveň scenára najvystížnejšie vystihuje replika ("Mám suprový nápad, čo keby sme sa teraz vybúrali a všetci v aute zomreli, napísali by o tom pesničku“) a podobných periel je tu neúrekom. Navyše nepochopíte jedinej scéne. Chlapík zabuchne dvere psychopatovi s puškou a ide na záchod. Je to smiešna, trápna, blbá a najmä do neba volajúca magorina, ktorá o horor či komédiu ani nezakopla. Do toho mdlá študentka Zellweger, McConaughey závislý na kofeíne a transvestita, čo bol kedysi Leatherfaceom. Predĺžená režisérska verzia musí byť sadomasochistické opojenie. A ešte niečo, film odhalí vraha Kennedyho. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Logika v tomto filme nehrala žiadnu veľkú rolu, mala tu len malí štek, nič významného. Spracovanie bolo prinajlepšom tupé, scenár neskonalo nedomyslený, Leatherfacova maska bola strašne trápna ako aj ten chudák, ktorý ho hral. A teraz sa dostávam k hercom, všetci boli amatérsky a aj mladučká R.Zellweger bola veľmi slabá a o M.McConaugheyovi sa da povedať to isté. Vraždy: jeden zlomený väz, prejdenie autom, celkom mimo zaber, napichnutie na hák, to už tu bolo veľakrát a tak o efektnosti vražd tu nemôže byť ani reči. Jediné čo za niečo stalo bola atmosféra lesa, ticho a len hmla aj keď trocha umelá a do toho vyrážali kadejaké zvuky, tak to z atmosférou malo dosť spoločné a len za to dávam 2*, ale zatial najslabší Texaský masaker aký som videl. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Jim Siedow byl osloven, aby si zopakoval roli Cooka, ale nebyl k dispozici. (Spidey3)
  • Film bol zakázaný na Islande a vo Švédsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama