Reklama

Reklama

A Fistful of Fingers

Velká Británie, 1995, 78 min

Recenze (7)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Wrightovi se podarilo vytvorit nekolik opravdu vtipnych joku, ale neustala kadence jeho pozdejsich kousku to rozhodne neni. Na nekolika mistech je citit jeho rukopis vizualniho humoru, ale opravdu jen na nekolika mistech. Jsou tu bohuzel i hlucha a nudna mista, jako no-budget debut to je ale slusne. ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo udělal realistický western! Ony ty kolty nebyly zas až tak proklatě nízko, jak nám ukazují ty k smrti vážné legendy o pistolnících. ()

perutman 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Edgara Wrighta, anglického režiséra, který se stává čím dál více známější u nás i ve světě. Pokud se podíváme na jeho filmografii, napadne nás jistě slovo parodie. Slovo, které Wright nerad slyší, protože podle něj nic neparoduje, ale snaží se něčemu vzdát úctu. Jeho prvotina ale rozhodně parodií je. Parodií především na westerny, ale také třeba na "Mstitele s píšťalou" a další podobné příběhy osamělých hrdinů. Z technického hlediska je to film, který se dělal "na koleně", ale neřekl bych, že to extrémně vadí. On taky Wrigt asi neměl tak snadný přístup k penězům jaký mají dnes například debutující čeští režiséři (díky štědrosti Českého fondu kinematografie vznikly "skvosty" jako "Crash Road"). Problém ale nastává v obsahu filmu. Wright se zde snaží parodovat až příliš a to někdy vyznívá trapně. V porovnání s jeho ostaní produkcí musím hodnotit film hůře. Rozhodujícím faktorem byl patrně spoluscénárista Simon Pegg (Spaced, Shaun of the Dead a Hot Fuzz spolunapsal právě on), který přinášel nové nápady a Wright tak nemusel ujíždět k trapnostem. Pokud si ale uvědomíme, že se jedná o debut, který měl omezenou finanční podporu, přijde mi 80% spravedlivých. ()

Elsinor 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright už od svých tvůrčích začátků měl jasně čitelný rukopis a až na pár hluchých míst předvedl v tomto ultra low-budget westernu ukázkovou práci s nadsázkou a odkazy. Ostaně, některé hodnoty přetrvaly :-) Třeba brácha Oscar, který vytvářel výtvarný koncept tohoto dílka, stejně jako dnes Edgarovi pomáhá se Scottem Pilgrimem... Humorné přestřelky či atmosféra příjezdu hlavního hrdiny do městečka (takové wrightovské V pravé poledne), to je nezávislácká slast. ()

Reklama

Reklama