Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malé moravské městečko poblíž Brna dvacátých let minulého století. Na lesní mýtině objeví mentálně postižený Fricek tři mrtvé mladé lidi: devatenáctiletou dceru místního velkouzenáře Růženu, řeznického pomocníka Hrnčíře a bývalého studenta Roubala. Tak začíná detektivní příběh který scenárista Roman Ráž napsal podle skutečné události. Vyšetřování případu má na starosti inspektor Vrba. Tohoto postaršího šarmantního elegána se smyslem pro humor a jemnou ironii si s chutí a noblesou zahrál Jiří Kodet. Jeho mladinkou emancipovanou dceru Ilonu, píšící reportáže do moderních ženských časopisů, Veronika Žilková. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

topi 

všechny recenze uživatele

Milostný trojúhelník s vraždou. Příběh se odehrává v parních letních dnech na Brněnsku a ta horká atmosféra z obrazovky přímo sálá. Moc se mi líbilo zachycení dobové atmosféry třicátých let, snad jen na výjimku nemocnice, která mi do té doby jaksi nepasovala. Škoda nevyrovnaných hereckých výkonů, ve velké většině podprůměrných. Je poznat, že většina herců jsou spíše divadelníci a valná část jich pocházela z Husy na provázku. Jak nemusím Veroniku Žilkovou, tak musím uznat, že zde jí dobové kostýmky vyloženě sekly. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Slabé, hrozně natahované, nic se neděje, nic se vcelku nikam neposouvá. Mile dobové, Kodet se na prvorepublikového elegána velmi hodí, Žilková je ještě vcelku snesitelná, ale slouží k natahování děje, opakované předvádění mladé emancipované novinářky. Problém větší je je obsazení druhé vlny, protože brněnská parta prostě nestíhá, zejména obě mladé dívky jsou tragické a to nejen že jsou takové jejich role. Lenka Loubalová expresivní scény nezvládá vůbec, S Válová taky nic moc, no a paní Herfortová, jen prostě postava. T Valík normálně jen líbivý obličej, Dulava lepší, ale ač mladý už ve své obvyklé šarži. To opakované přehrávání celé vraždy je poprvé zajímavé, ale když se to opakuje zase a zase, nějak mne už nebavilo to sledovat. Kdyby se to sestříhalo na cca hodinu, bylo by to dynamičtější a lepší. Růžičkova režie je sice bezchybná, ale pan Smyczek ty dobovky dělal daleko lépe, s lehkým odstupem a láskou. ()

Reklama

Trucker 

všechny recenze uživatele

Kdyby to celé trvalo méně než 45 minut, tak by se na to možná dalo koukat. Jenomže při téhle stopáži se tam polovina záběrů opakuje téměř do zblbnutí a na konci mně osobně už bylo úplně jedno jak to celé bylo. Hlavně že to už skončilo. Postava dcery inspektora, která je emancipovanou novinářkou, je nesnesitelně otravná. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslela, že Veronika Žilková hraje milenku nebo partnerku Jiřího Kodeta. Jaké bylo moje překvapení, když se z ní vyklubala slečna dcerunka. Ta milenka by jí sedla mnohem lépe. Škoda, že to bylo nudné a přitom to byl zajímavý příběh, pravda, hodně jednoduchý. Taky jsem si myslela, že jde o seriál. Asi jsem byla nějaká zmatená. Po skončení jsem v programu hledala další díl a on tam nebyl. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Otravne emancipovana a protekcni radobyredaktorka Zilkova "pomaha" sympatickemu inspektorovi Kodetovi s vysetrovanim zlocinu, pri nemz byli postreleni 3 mladi lide. Film je utahany a prilis televizni. Spis nuda nez zabava. Jedna projekce je schudna, Zachranuje to Kodet, Augusta nebo treba Herfortova... P.S.: problem je taky v tom, ze Valik (dulezita postava) hraje o rad hur nez vsichni ostatni, coz divaka rusi. 3- ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natočeno v Kroměříži. (baxz)

Reklama

Reklama