Reklama

Reklama

Psí pohádka

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1959, 15 min

Režie:

Eduard Hofman

Předloha:

Karel Čapek (povídka)

Scénář:

Eduard Hofman

Hrají:

Karel Höger

Obsahy(1)

Když se dědeček vracel z hospody domů, našel u cesty schoulené štěně, malé bylo sotva na prst, schoulilo se mu do dlaně a děda ho odnesl domů. Tam ho s babičkou nakrmili a dali do teplé stáje. A štěně rostlo a sílilo, až z něj byl velký pes. Jenže ten pes neuměl štěkat. Babička se trápila tím, že neštěká, dědeček se tím trápil, jen kočí nad pivem pochopil, že Voříšek štěkat nemůže, protože ho to nikdo nenaučil. A tak se kočí sám ujal nesnadného úkolu a začal Voříška učit štěkat. (Snorlax)

(více)

Recenze (18)

Radko 

všechny recenze uživatele

Už chápem prečo pes, s ktorým sa prechádzam, pribehne občas so totálne zeleným párkom v papuli, prípadne s hnilobne páchnucim kúskom kuraťa. Sú to všetko časti psieho pokladu. Len podľahli trochu zubu času. Čapkova a Hofmanova rozprávka s upokojujúcim Högerovým hlasom mi to všetko  nosenie a požieranie extrémne smradľavých a rozkladajúcich sa kusov mäsa, koží a kostí dokonale vysvetlila. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Voříšek, který je evidentně ze stejného hnízda jako Pejsek, co hospodařil s Kočičkou. Nejdřív ho místni alkoholik naučil štěkat a pak jeho psí oko popatřilo na pravé psí víly. A zatímco oko rodičovské slzí nostalgickým dojetím, budoucnost národa nadšeně poskakuje, že "pejsci tam tančí!". ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ač to je naše krátká pohádka, tak je naprosto o ničem a děti si z toho pravděpodobně nic neodnesou, ani já. Myslel jsem si, že se budu aspoň trochu bavit, ale tohle si 81% nezaslouží. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

To je ale jazykově vytříbená pohádka. Obávám se, že v době, která dá více na obraz než na slovo, asi neatrakticvní. Moc mne pobavilo, že v pohádce pro děti si to dědeček jdoucí z hospody šněruje po silnici, tedy, že je ukázán člověk pod vlivem návykové látky. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ta prastará animace má svůj půvab a konejšivému tónu hlasu Karla Högera se jednoduše nedá odolat. Karel Čapek napsal krásnou pohádku, kterou zakončil opravdu důvtipnou pointou. A já teď už aspoň vím, proč ten náš Rex každou chvíli hloubí nějaký tunel do středu země. Jak to tak vypadá, budeme ho muset lépe krmit...😊 ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě dětství. Cokoliv namluvil pro děti Karel Höger, je jako pohlazení... A díky této pohádce si vždycky vzpomenu, když nám na zahradě přibude další díra velikosti kráteru, že to zas měla ta naše chlupatá nádhera jen divoké sny o ztraceném království :) ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Eduard Hofman, Karel Čapek, a Karel Höger, to je trojice které se nedá odolat! A platí to nejen v tomto případě, ale i u dalších Hofmanových filmů podle pohádek a povídek K. Čapka. Pohlazení po dušičce ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Na tehdejší dobu to muselo být něco skvělého. Animace byla úchvatná, dneska je také krásná, ale spíše již nostalgickým způsobem. Je to stejná animace od stejného režiséra POVÍDÁNÍ O PEJSKOVI A KOČIČCE. Opět zde mluví Karel Höger a předlohou je tentokrát pohádka Karla Čapka. Už tyto tři jména dávají záruku kvality. Ovšem dnes už to takové skvělé není. Ten příběh mě nijak neoslovil. Myslím si, že ani dětem se líbit už nebude. [266. hodnocení, 10. komentář, 81%] ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Řekla bych Čapkovská klasika. Pohádky jsou to poetické, milé, ale trochu moc užvaněné. Když to dítěti nevadí, pak to nemá chybu. Já jsem si ale už jako malá spíš potrpěla na akci než na řeči, takže pro mne to není ono. Ale je to příjemná pohádka na večer pro malé děti. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Další krásná Čapkova pohádka. Jako dítě mnou velmi milovaná. Tento cyklus Čapkových pohádek s ilustrací jeho, tehdy už téměř patnáct let mrtvého bratra Josefa Čapka je strašně zvláštní mnoha věcmi. Jednou z nich je celá atmosféra těchto příběhů, protože nevím sice čím to je, ale něčím je to úplně jiné než veškeré jiné krátké filmy pro děti. Možná tím jak je to staré, možná nevšední tématikou, možná poutavým hlasem Karla Högera, ale něco na tom je, a to mě nutí mít tyhle příběhy strašně ráda. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Karel Höger výborný, ale přiznám se, že oproti jiným Čapkovým pohádkám mě příliš nebavila. Jiné jsou podstatně lepší. Ale jako večerníček pro nejmenší by to mohlo fungovat, pejsci vždy fungují na děti. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Čapka a jeho pohádky moc nemusím, Höger je fajn, ale zní to pak jak Rumcajs. No a ty kresby se mi tak nelíbí, Lada by byl lepší. Každopádně koukatelné to je. Hodnocení: 60 % ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Reklama