Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 2
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 313)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to skoro na pět hvězdiček, ale bohužel námět sám o sobě není zcela původní, resp. čerpá nápady z řady sci-fi knižních děl, ale i snad z některých filmů (malinko mi to asociovalo Gattacu, v něčem i Já, robot). Každopádně se ale tento snímek v rukou Michaela Baye nerozmělnil v cosi neoriginálního, nýbrž zůstal skvěle koukatelnou akční scifárnou s výbornými herci, klasickou bayovskou režií a minimem hluchých chvilek. Pokud se vám líbily dva mnou výše zmíněné sci-fi snímky, bude se vám líbit i tohle. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Mám rada originálnu "bayovskú" zábavu zahŕňajúcu tie najbombastickejšie explózie a výbuchy od úvodných titulkov až po tie záverečné. Zanietení fanúšikovia Michaela Baya však museli byť prinajmenšom trocha sklamaní, pretože Bay si začal spytovať svedomie a uvedomil si, že k uspokojeniu radového diváka nestačí iba strhujúca forma opradená špičkovou akčnosťou. Je skvelé, že sa Bay odklonil od starých zaužívaných praktík a doprial mi čas na spoznanie ústredných hrdinov, aby som si ich mohla obľúbiť a následne im držať palce. Prvá polovica filmu ma nestrhla očakávanou akčnosťou, no žasla som nad obsahovou dôveryhodnosťou, čo sa na priemerné scenáristické pomery Michaela Baya naozaj cení. Logické chyby sa, samozrejme, našli, no druhá polovica filmu disponujúca návratom "starého dobrého Baya" ich dokonale prekrýva. Ostrov je neobvyklým režisérskym počinom, no milovníci "bayovskej" akcie si aj tak prídu na svoje, tentoraz obohatení neočakávanou obsahovou svižnosťou. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to skvelý akčný sci-fi film. Má výborný príbeh o dvoch ľudoch, mužovi a žene, ktorí ako jedni z mnoha žijú v špeciálnom stredisku, ktorý ich chráni pred kontaminovaným vonkajším svetom a túžia odísť na nenakazený ostrov, ale muž zistí, že to všetko je len podvod a navyše hrozí nebezpečenstvo jeho priateľke a tak utečú, ale ide po nich nielen polícia, ale aj najatí žoldnieri. So spracovaním som veľmi spokojný, film nemá žiadne slabé miesto a je rozdelený na dve odlišné fázy, v prvej ide o zaujímavo sa odvíjajúci príbeh a druhá je už takmer nekončiaca sa akcia. Akcie je tu dosť a je perfektná. Je veľkolepá, nápaditá a úžasne natočená. Hlavne po vizuálnej stránke je skutočným zážitkom. Najviac sa mi páči naháňačka s kamiónom, kde dôjde k deštrukcii viacerých automobilov a patrí medzi tie najlepšie cestné naháňačky, čo som kedy videl. Herecké obsadenie je výborné, Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Sean Bean, Steve Buscemi a Djimon Hounsou, všetky dôležité postavy sú veľmi dobre obsadené. Réžia technická stránka sú vynikajúce, je tu perfektná kamera, strih aj efekty, Bayov štýl mi tu skvelo sadol, snád´ každý záber sa mu vydaril. A veľkým plusom je ešte aj krásna hudba. Ostrov je prvý Bayov film, ktorý ma výraznejšie zaujal, celú jeho predchádzajúcu tvorbu s prehľadom prekonal a patrí medzi najlepšie filmy svojej kategórie. 87% ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Solidní akční podívaná, po rozporuplných reakcích od kritiků a lidiček jsem na k tomu přistupoval asi stejně jak zde popisuje Kleoptara... Pro mě byl Ostrov vypnutí se od reálného okolí na více jak dvě hodiny. Shhlédnutím Ostrova jsem tedy rozhodně neprohloupil a jak jsem již sdělil, přes dvě hodiny jsem v podstatě báječně relaxoval, to je celé a to podstatné. Ostatní věci neřeším, nemám důvod :-) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na Bayův Ostrov se určitě dá dívat, dokonce je docela zábavný a čtveřice McGregor, Buscemi, Johansson a Bean je dobře vybraná, ale přesto mi to příliš připomínalo Blade Runner, Kandidáty života a smrti, A.I. a spustu dalších filmů, navíc mi tentokrát opravdu vadily některé nelogičnosti a závěr. Pochválit musím ještě průlet budovou, docela pěkné honičky a hudbu. 3,5* ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • Dotykový počítač v kancelárii Merricka (Sean Bean) bol navrhnutý špeciálne pre film od poradcu z MIT, ktorý sa usiloval o uveriteľnú víziu futuristickej technológie. (Greenpeacak)
  • Film ve své době patřil mezi rekordmany v product placementu. Objeví se v něm minimálně 35 reálných produktů nebo značek (kreditní karty, boty, balené vody...). Michael Bay tím prý chtěl dosáhnout vyšší realističnosti. (KlárkaS)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama