Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální, ale šílení vědec dokázal prostřednictvím genetického experimentu po dvěstě let udržet naživu sebe i zrůdu, kterou stvořil. V současné Americe vyšetřuje policistka Carson O´Conner sérii hrůzných vražd. Pátrání ji dovede až k vědci a jeho stvůře. Během dlouhého experimentu však na obou proběhly takové změny, které zcela změnily jejich pohled na dobro a zlo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle me zklamalo, necekal jsem zadnej zazrak, ale tohle uz bylo moc. Jediny klady filmu jsou kamera, ktera je dost podobna te z Texas Chainsaw Massacre a vcelku originalni napad. Za to jsou ty 2*. Jednak nazev filmu by moh bejt jakejkoliv, protoze nez o Frankensteina, tak se spis jedna o "lidi" ve stylu X-Menu. Dej je ze zacatku docela napinavej, ale od momentu, kdy se ve vane objevi zada a je jasne, kdo je vrah, de to z filmem z kopce a dost nudi a hlavne to neni horor, ale spatna detektivka, snazici se napodobit Sedm. Navic je to cely takovy roztahany, Madsen je tady hodne spatnej, Perez nema potrebny charisma a samotna vyroba zrud je dost divna, jen vylezou s bilyho sajrajtu. Jedinej, kdo mi nevadil, je Adam Goldberg, kterej mel obcas slusny hlasky. A kdyz se nakonec zacal Madsen dabelsky smat, ze je tehotnej, tak to uz bylo moc i na me. Krom toho se film poradne rozjede zhruba minutu pred koncem a v ten okamzik taky skonci. Sice by me zajimal dalsi vyvoj boje proti Victorovi, ale riskovat pokracovani tohohle filmu nebudu, takze doufam, ze zadny nevznikne. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Úžasný obal - skvělá kamera, střih, režisér má očividně cit pro výtvarnou stránku věci versus více než jen rozpačitý obsah - scénárista byl neschopný velice velmi; on ten základní nápad Frankensteina v současnosti není zase tak šílený, jak se mi na první pohled zdálo, nicméně jeho scénáristické (ne)zpracování je nejhorší věc, která se dá na Frankensteinovi najít. Obal je ovšem natolik slušný, že se dá na zahnívající obsah s klidem zapomenout a užívat si sled jednotlivých obrazů. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisér vždy vedel narábať s obrázkami, kompozíciami. Je to vlastne režisér hudobných videoklipov a toto jeho remeslo mu ostalo. Väčšinu jeho filmov považujem za vizuálne lahôdky, pričom príbeh ma akosi v podstate nezaujímal ( vlastne točil iba remaky, rebooty, takže príbeh bol známy ). V tomto prípade ide o nejaký poloremake, poloreboot a dej je podobne veľmi známy, ale vo svojej novej podobe nie veľmi berúci. Takže vlastne ostalo iba pozlátko. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Poznáte tie filmy po ktorých skončení váš hreje pri srdci že ste v ich spoločnosti strávili istú chvíľku ktorá sa fakt oplatila. Bohužiaľ tento k ním nepatrí. Keď sa objavili záverečné titulky, nechápavo som hľadel s otázkou na očiach: To malo byť všetko?. Od tvarcu Texaského masakra som čakal niečo ozaj lepšie. Je to len obyčajný TV film bez zvlášť pútavého deja, ako by to bol iba pilotný film k nejakému seriálu, zabalený v pôsobivom vyzuálnom spracovaní s výrazným zelenkavým filtom. Bohužiaľ aj dosť nízkorozpočtový s trapným scenárom. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Remakenátor TEXASKÉHO MASAKRU MOTOROVU PÍLOU Marcus Nispel, šéf výroby Martin Scorsese, hudobný motív Angelo Badalamenti, hrajú Parker Poseyová, Adam Goldberg a tehotný Michael Madsen, originálny nápad (Frankenstein celý ten čas žil medzi nami!) a taký veľký pocit prehajdákanej šance! Ale na TV film, vybavený dokonca ešte aj klasickými zatmievačkami, to nie je až také zlé. Nispel sa osvedčil ako kvalitný režisér „hnusných“ scén a Madsen by si fakticky už zaslúžil nejakú normálnu, najlepšie kladnú a určite hlavnú rolu. Ale vzhľadom na všetky tie mená... no proste priemer. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Slovenská maskérka Beatrix Dollingerová získala za tento film cenu Emmy. (krasomama)

Reklama

Reklama