Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě sejmulo tak jak se sluší a patří. Coach Carter je vrcholem sportovních filmů, je to poctivá práce kamery, je to úchvatná hudba Travora Rabina, ale je to především excelentní herecký výkon Samuela L. Jacksona. Mnozí zde filmu vyčítají kýčovitost filmu potažmo scénáře a já jim to vyvracet nebudu. Jenže všechny ty řeči o morálce, vzdělání, systému apod. jsem prostě Cartrovi věřil a to je umění. Coach Carter je přesně film pro mě i jako bývalého basketbalistu i jako fanouška dobrých filmů. Jenže malá odlišnost tu je - tohle totiž není jen dobrý film, tohle je setsakramentsky povedená filmová pecka !!! :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. All Night Long - Red Cafe [3:33] ,2. No Need For Conversation - Fabolous/Mike Shorey [3:38] ,3. Professional - Chingy/G.I.B. [3:36] ,4. Southside - The Game/Lil Scrappy [4:12] ,5. Roll Wit You - Ciara [3:23] ,6. Wouldn't You Like To Ride - Kanye West/Common [3:51] ,7. Hope - Twista/Faith Evans [4:12] ,8. Your Love - Van Hunt [3:33] ,9. This One - Ak'sent [3:06] ,10. Beauty Queen - Czarnok [3:44] ,11. Balla - Mack 10/Da Hood [4:07] ,12. Time - St. Lunatics [4:52] ,13. What Love Can Do - Letoya [4:04] ,14. About The Game - Trey Songz [3:39], ()

Reklama

cervajzik 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson hraje velmi dobře neústupného kouče, který se snaží ukázat mladým klukům, že v životě jde o víc než jen o basketbal. Basketbalové zápasy jsou natočeny skvěle, líbily se mi, přestože se nejedná o sport, který mám zrovna dvakrát rád. Místy je film až příliš předvídatelný, avšak tomu se zřejmě nelze úplně vyhnout u těchto filmů. Škoda pár momentů, ve kterých se film snaží až příliš hrát na city. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Abych neopakoval napsané, tak komentáře pod nicky FAYE a HAD6 vystihují podstatu filmu, přečti si je...ale moment, moment, ještě počkej. Kdybych Tě chtěl odkázat jen na ostatní, to bych snad ani nepsal. Takže bych měl něco doplnit. Ale co? Vždyť jde o standardně natočený snímek, k basketu mám daleko (i k obroučce koše, ať skáču jak skáču), pěknou černošku z chudinské čtvrti bych asi taky za manželku nechtěl a k US filmům o školním systému již nasadil vysokou laťku Poitier v "Panu učiteli s láskou" (i když L. Jackson zde hrál mooc dobře, jak už to je u něho dobrým zvykem). Kdybych tento týden neměl přikázaný klid na lůžku (a před lůžkem stroj na koukání), tento snímek bych odsunul na "neurčito" a ani by mi to nevadilo. Protože jediný dojem z něj přetrval ten, že je to podle skutečné události, což vždy (zatím) zabírá. Ale ruku na srdce: Kolik podobných a důležitějších událostí, hodných zapamatování, se odehrává v Tvém reálném okolí? Hvězdičkuješ svůj život?... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson, jediný dôvod. Ta rola určite musela byť napísané iba preňho. Ale inak je to taký celkom obyčajný film, kde partička chalanov hraje basket a príde veľký kouč, začne im vysvetľovať niečo o živote a podobne. Je to také obyčajné, ale ten záver filmu sa mi páčil (bolo mi jasné, že sa to buď skončí tak, že vyhrajú alebo prehrajú). Oba konce sú klišé, ale tento záver je rozhodne lepší. A preto musím dať trochu vyššie hodnotenie. 85% - 4* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Během natáčení trávili herci v posilovně i více než 5 hodin denně. (ArsenalEagle)
  • Během bazénové párty hrají Black Eyed Peas píseň "Shut Up ". Tato skladba byla vydána v roce 2003, ale film se odehrává už v roce 1999. (Basketak8)
  • Samuel L. Jackson získal od Národní sdružení pro herce černé barvy pleti cenu Image 2005 v kategorii nejlepší herec. (Terva)

Reklama

Reklama