Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

nash. 

všechny recenze uživatele

Sportovní pohádku o týmu outsiderů, které nový trenér s neobvyklými metodami vytáhne ze dna až k zápasu o titul, každý viděl mnohokrát, protože podle této šablony jsou natáčeny snad všechny sportovní filmy. Nejde tedy o to co, ale jak. A v případě trenéra Cartera jde o mimořádně povedené jak. Skvělý Samuel L. Jackson, bravurně zvládající svou roli i své filmové svěřence, drama sršící energií i emocemi, kterému nechybí výrazné a platné poselství. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden zo športových filmov, ktoré majú veľký potenciál a najmä ho využijú, poviete si, čo už sa dá len na filme zo športovej tematiky vidieť nového?! A dá, a veľa! Najmä, keď hrá Samuel, môj obľúbenec. Skvelá atmosféra a najmä prekvapivá hudba (pochopíte prečo), príbeh obohraný, no pointa záveru a filmu skvelá! 80%. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý som si zamiloval hneď na prvýkrát. Je z doby, keď už som futbal aktívne nehrával, ale spravil mi spomienky na roky minulé. Vedel som sa vžiť do príbehov o deťoch z problematickej oblasti USA a snahe človeka všetko zmeniť. Už samotné rodiny tých detí mu kládli polená pod nohy, kládla mu ich spoločnosť, bojovali proti nemu rôznymi spôsobmi, ale on vedel, čo je správne a aj napriek nevôli okolia za tým išiel, aby zmenil zlé na dobré a nakoniec po boji to dokázal. veľmi sa mi páčili vložky do deja, ako turnaj s bazénovou oslavou na konci, či situácie okolo drog. Musím sa priznať, že Samuel L. Jackson nie je môj obľúbenec, ale toto bol vynikajúce z jeho strany. Veľmi ma zaujal jeden z mojich obľúbených hercov Channing Tatum, ktorý tam je ako jeden z mála belochov vôbec. Všetkému dodáva náboj to, že ide o skutočný príbeh. Športová dráma, aká sa len tak nevidí. Žil som s ňou od začiatku po koniec, hovorí najmä to, že v živote ide o dôležitejšie veci, než je šport. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný sportovní film o neslušných klucích z ulice, kteří se musí naučit slušnému chování a zaměřit se nejen na sportovní výsledky ale i na prospěch ve škole a jediný kdo jim věří je jejich nový trenér. Tentokrát se nejdená o film z produkce Walta Disneye, jak jsem si u sportovního žánru za poslední dobu zvykl a je to na výsledném dojmu znát. Film je trochu odvážnější a postavy řeší dospělejší problémy než tomu bylo v jiných žánrově podobných filmech. Výsledný dojem není špatný ale přepálená stopáž a řada nezáživných nebo nechutně klišoidních scén mi nedovoluje dát lepší hodnocení. P.S. basket mě moc nebere. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Že mě má 130 minut bavit film o basketbalu, navíc s hoperskou muzikou? Po přečtení obsahu je navíc zřejmé, jaký průběh ty dvě hodinky budou mít a jaké otřepané fráze uslyšíme. Jméno Samuel L. Jackson navíc ještě nutně neznamená sázku na jistotu, vzpomeňme například Hady v letadle... :-) Ale víte vy co? Bavil jsem se, a to právě především díky Samuelovi, které mu bych do očí raději tvrdil, že je běloch, než se s ním dal do křížku. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Během bazénové párty hrají Black Eyed Peas píseň "Shut Up ". Tato skladba byla vydána v roce 2003, ale film se odehrává už v roce 1999. (Basketak8)
  • Timo Cruz (Rick Gonzalez) nosí bundu od značky Rocawear. Táto značka bola založená v tom istom roku, v ktorom sa film odohráva, a teda 1999. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama