Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Vážně divné. Zaujal mě týpek co vypadal jak mix Johnyho Knoxvilla a malýho Péti z Arabely. Stejně tak ta mladá kočka, a v neposlední řadě samo i Carrie-Anne Moss a její prima hrudník. Celý je to "kamsi" posunutý, ale ani se mi nechce moc zkoumat kam, jak a ani proč. Slušně vykreslenej "dospěláckej" svět - generace, který táhne na padesát a je povětšinou hodně ujetá takovým tím svým "normálním" způsobem, kdy absolutně nemají tušení, co třeba jejich děti vlastně celý dny dělají a kde vůbec jsou. (Carrie-Ann Moss tu naštěstí táhne teprve na 40, a taky je jedním z těch veselejších a prsatějších dospěláků... ) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle asi bude ve mně nějakou dobu hlodat a pak se vrátím a hodnocení zvednu. Mám takovou soukromou skupinu filmů, z nichž se mi dělá fyzicky i pocitově nevolno, prostě mi zvedají kufr. Začalo to Americkou krásou, u něhož jsem se fakt málem pozvracel. A tohle tam šoupnu taky. Není to o kvalitě filmu, nebo ano, je to o kvalitě. Ty postavy jsou ve svém hnusu tak působivé, že prostě vyvolávají nevolnost. Pravda, zde to není tak expresivní a úderné, jako třeba právě u Americké krásy, ale je to tam. O filmu jsem nevěděl vůbec nic, šel jsem do něj jen kvůli Camille Belle (a okrajově upřímně - ona a Carrie-Anne Moss z vás servou hadry jen pouhou svou přítomností), ale herecké obsazení je prostě výborné. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Tak teda toto bolo fakt zaujímavé a film nabitý hereckými hviezdami. No pristihla som sa, ako sa počas neho ovládam, lebo ma až trhalo z tej nečinnosti a "salámovitosti" skoro všetkých postáv popri tom všetkom, čo sa dialo... Napätie u mňa šlapalo štart - cieľ. Asi som to moc prežívala:) Dobrý filmík. Pre všetkých zaneprázdnených rodičov a ignorantské deti. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Jamie Bell, William Fichtner, Jason Isaacs, Carrie-Anne Moss.....Hned na úvod je zřejmé, že se režisérovi podařilo pro film získat skvělé herce, díky kterým zejména jsem si film pustil a přesně podle očekávání jsem si každý jejich výstup moc užil! Černá komedie plná do extrémů vystupňovaných charakterů, lhostejných rodičů a poflakujících se zdrogovaných teenagerů vám hezky připomene neduhy naší doby. Rozhodně stojí za pozornost! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • V 11. minutě, když jdou děti do školy, zní v pozadí skladba „Pure Morning“ od britské hudební kapely Placebo z jejich alba „Crossing All Over! Volume 8“, které vyšlo v roce 1998. (Trajektt)
  • Film získal Cenu diváků pro nejlepší film na Filmovém festivalu v Moskvě. (Terva)
  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou videohru. (Terva)

Reklama

Reklama