Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou proti Evropě zpustošeném post-apokalyptickém společenství budoucnosti zvaném Eurasie je planeta zdevastována účinkem nukleárních, biologických a chemických zbraní. Genetik Dr. Azuma (Akira Terao), který je sponzorován protřelou korporací, vyvine techniku zvanou "neo-buňka", schopnou regenerace těla lidské bytosti. Při snaze oživit svého syna, jenž padl při posledních bojích, nastane nečekaná nehoda v laboratoři, která ho nejen oživí ale navíc z něj udělá bájného bojovníka CASSHERN. Mezitím je na výrobní lince vytvářena nová rasa mutantů zvaných Neo-lidé, kteří se po krátké době rozhodnou vyhladit lidskou rasu a vybudovat svůj nový vlastní svět. Otázkou tak zůstává, ke které straně se CASSHERN rozhodne přidat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Do hávu hraného, ale přesto nezakrytelného zběsilého megalomanského akčního anime zahalené poselství o lidské přirozenosti, která žene celou civilizaci. Kterým směrem, to je otázka. Nežijeme pro život sám, ale pro to, abychom našli sílu ho s někým sdílet. I když...bylo to opravdu o lidech jací jsou? Nepřemohlo nás už sobectví? Ať jsme takoví nebo bychom takoví být měli, TOHLE je nádhera. Možná trochu moc dlouhá, s pár přebytečnými scénami, ale nevyvratitelná. 80% ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Film mě bohužel vůbec neuchvátil, vizuálně je to sice pěkné a snaží se to diváka zatáhnout do děje a působit na jeho pocity, ale děj je velmi rozvláčný a plný fleshbacků ve kterých jsem se po chvilce strácel. Navíc těch 140 minut bylo strašně moc, film by byl lepší kdyby měl o půlhodinku méně. Tato stopáž byla až moc dlouhá. Víc jak 2* nemůžu dát. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem chci poděkovat uživateli Mr.Dude za doporučení a následný zapůjčení originálu.Na tyhle fantazmagorie moc nejsem,takže bych se stěží k tomuhle kousku dohrabal.Co se týče vizuální stránky-tak tenhle film je vymazlenej a každej záběr lahodí oku.Teda až na choreografii soubojů,který působí místy až komiksově a místy jsou docela chaotický,což už na můj vkus bylo až moc.Tyhle souboje jsou taky jediným mínusem filmu.Děj je perfektně propracacovanej stejně jako svět ve kterým se film odehrává.Skvěle byl zvolen i hudební doprovod,který tomu dodává ještě větší grády a posouvá film o level výš.A i přes poměrně dlouhou stopáž mě film ani na chvíli nenudil.Na závěr si neodpustím pár vět z filmu:Má nenávist je tak hluboká jako láska dítěte.Nenávist mě stravuje a přesto,že mě ničí nejsem schopen jí odvrhnout.Nenávist mě zrodila,nenávist mě vychovala.Nenávist je mi otcem i matkou.Jinými slovy-NENÁVIDÍM,TEDY JSEM. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak v tom jsem se totálně ztratila. Vizuálně je to velmi zajímavé, děj také není špatný, jen je dost nesrozumitelný. Jistě, základní protiválečnou a protirasistickou myšlenku chápu, ale dát dohromady souvislý děj je dost obtížné. Navíc mi to přijde jako dost drsný mix žánrů a je to zbytečně dlouhé. 3,5* ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že jsem se díval na příběh od minimálně pěti scénáristů. Přitom každý z nich se snažil říct něco jiného a byl zcela vyhraněný ve svém žánru. Jeden se vyžíval v psychologických válečných filmech, druhý propadal až komixovým akcím a snad se všemi s nimi spojenými klišé, třetí si liboval v poetice, symbolice a různých metaforách. Čtvrtý se specializoval na vybroušené dialogy a dramatické situace. Ten pátý se potom snažil vše sestříhat, aby to dohromady dávalo alespoň nějaký smysl. Protože se navzájem téměř nedoplňovali a ten pátý svou práci trochu odbyl, tak jsem byl zmatený zhruba od třicáté minuty až do konce. Hudba byla na výborné úrovni, ale s tou vizuální složkou bych tak pozitivní nebyl. Během první akce nebylo vidět skoro nic a většina záběrů byla v pozadí silně rozmazaná. Něco jako Maska zrcadla. Za skouknutí to stojí zhruba stejně jako filmy od Lynche. Zmatení a nepochopení se snad dá zbavit vícenásobným shlédnutím, ale já osobně bych se asi nudil i podruhé. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (6)

  • Poslední film veterána japonské kinematografie Tatsuya Mihashiho. Ten, ačkoliv všechny herecké scény jeho postavy Dr. Furoie v pořádku dokončil, zemřel v době, kdy se snímek nacházel ve stádiu post-produkce. (Conspi)
  • Překlad německého textu nacházejícího se nad průchodem do domu doktora Kozuki (Fumiyo Kohinata), zní: "Na památku mé zesnulé ženy". (Conspi)
  • Titulní skladba "Dareka no Negai ga Kanau Koro" byla napsána a odzpívána bývalou režisérovou manželkou Hikaru Utada. (Conspi)

Reklama

Reklama