Reklama

Reklama

Nae maeumui punggeum

  • Jižní Korea 내 마음이 풍금 (více)

Obsahy(1)

Čerstvě vystudovaný mladý učitel Kang přijíždí do zapadlé vesničky. Nastupuje jako nový učitel do zdejší školy. Při pohovoru s ředitelem poznává další učitelskou posilu Yang Eunhee. Kang se ihned do této slečny zamiluje. Mají společný koníček - hudbu. Vzájemně si půjčují LP. Kang stále doufá, že jejich vztah nezůstane jen u přátelství. S tím se nechce smířit mladá dívka z vesnice Yun Hongyeon, která učitele tajně miluje. Kang je ale jejím třídním učitelem. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (21)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Po Once in a summer jsem doufal, že tentokrát film dopadne dobře a místo slz se na konci budu smát. No a upřímně za sebe říkám, že se to povedlo. Nenásilný příběh, co vyvolá nejeden úsměv na tváři a hezky se na to kouká. Herci v hlavních i vedlejších rolích skvělí no ale pro mě opět vyčnívá Byeong-heon Lee, který toho mladého učitele dal opravdu parádně. Nádherná ukázka toho, že pravá láska někdy je kousek od nás a jen čeká, až jí objevíme. Scéna na záchodcích mě osobně děsně rozesmála a není jediná. U požáru jsem byl naopak napnutý a na konci jsem na učitele skoro až volal, ať to nepodělá :-) krásný film na večer. ()

May 

všechny recenze uživatele

Kazdy ma ten svuj film, svou srdcovku, ktera vyplnuje prazdny prostor nekde uvnitr, aniz by clovek presne tusil cim se ho tak uzce dotyka. Jen samotna vzpominaka na ni zahreje. Pro vetisnu lidi jsou filmy jen pojem, prichazeji tak ale o spoustu krasnych, nicim nenahraditelnych emoci, ktere lidi, jako jsem ja, drzi pohromade. Neni zas tolik o mnoho hezcich veci, nez otevrit se filmu, citit s nim a nechat se zaplavit jeho kouzlem. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Po dlouhe dobe asijsky snimek, ktery se mi vylozene nelibil. Harmonium je v prvni rade neskutecne brutalni buransky shock. Nejaka ta romance se tam sice odehrava, ale je to naprosto zazdeno syrovou davkou vesnicke prisernosti, ktera je do vas non-stop pumpovana. Chapu, ze to mela byt castecne komedie a zobrazeni vesnickych zvyku, ale obcas to balancovalo na hranici trapnosti a nechutnosti. Typicka korejska poetika a esteticka vkusnost nikde. Na alespon nejake urovni to udrzuje hezka ucitelka a elp. V jadru je to velmi podobne cinske "The Road Home", ktera je ale mnohonasobne lepsi a zobrazuje jak by harmonium mohlo teoreticky vypadat pokud by to natocil nekdo, kdo to umi. 3/10 ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Veľmi Kórejsky decentný film, ktorý sa ale vymyká väčšine produkcie, ktorú som zatiaľ mal možnosť zhliadnuť z pochádzajúcej krajiny. Nečakajte veľkolepú, teatrálnu ale pritom stále uveriteľnú romantiku v štýke Sad movie, My sassy girl a podobne. Tento minimalistický filmík sa vydáva úplne inou cestou a zobrazuje peripetie, ktoré sprevádzajú tak prekrásnu ľudskú emóciu akou je láska. V reálnom prostredí sa málokedy naše sny pretavujú v skutočnosti, vysnívaní partneri nimi zostávajú v rovinách fikcie. Je to príbeh akých je vo svete veľa no aj napriek tomu si film udržoval moju pozornosť. Štylizácia prostredia sa vydarila na jedničku a nevyvolávala nijaké falošné romantické predstavy o živote na vidieku. No aj napriek všetkým pozitívam finálnym dojem nebol vôbec taký silný ako som zvyknutý z Kórejskej produkcie a preto sa prikláňam k 3,5*. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Do zapadle vesničky přijíždí mladý učitel ze Soulu a chystá se na svoji první učitelskou štaci. Zamiluje se do učitelky, jedna žákyně se zamiluje do něho a všichni žáci si postupně zamilují svého nového učitele. Příjemný malý filmek, který si na nic nehraje, citově nevydírá, nesnaží se být cool, ale každým okamžikem hladí po duši. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama