Reklama

Reklama

Yi dan er li san gong fu

  • Hongkong 一膽二力三功夫 (více)

Obsahy(1)

Bojovník San (Gordon Liu) je vyslán mnichy z chrámu Shaolin, aby pátral po uprchlíkovi, který křivdil jejich chrámu a ukradl neocenitelnou posvátnou sošku Jade Buddha. San se pokusí zloděje vypátrat a zastavit, ale nejdříve bude muset překonat labyrint plný nástrah a mocných protivníků. (Epistemolog)

Recenze (2)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Anglicky nazov: Fist and Guts. Skvela komedia v style filmov His Name Is Nobody alebo Odd Couple v rezii Lau Kar Winga. Hlavnemu hrdinovi (Gordon Liu) zomrie otec a pozostaly majetok ukradne bývalý spravca domu(Lo Lieh). Gordon nevie ako spravca vyzera. Má ale knihu plnu roznych podvodnikov a medzi nimi sa ukrýva aj podobizňa spravcu. Teraz musi zistit, ktory z nich to bol. Cestou sa skamarádi s dvoma blaznivymi podvodnikmi (Lau Kar Wing, Lee Hoi San), ktory sa mu rozhodnu pomôct a zacina patranie plne rôznych komickych nedorozumeni. Gordon Liu sa sice do komedii nehodi, takze je tu hlavne za kung-fu bitkara, ale Lau Kar Wing a Lee Hoi San to dokonale vynahradia. Maly cameo vystup ako sef osady, v ktorej ziju ludia nakazeny leprou tu ma Jackie Chan. Bitky su na velmi slusnej urovni. Jedna sa sice o fazovanu choreografiu, ale v dost dynamickom podani. Najlepsia je bitka kde súperi musia biť potichu, takze pri kazdom silnejsom udere musi superovi zapchat usta alebo ho chytit, aby pri pade neurobil hluk, ktory by upozornil straze. V zavere Gordon Liu dokonca sparoduje svoju slavnu postavu mnicha San Te z filmu 36th Chamber of Shaolin a pouzije aj jednu jeho techniku. 7/10. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Zaujal mne vyjímečně do současnosti posazený scénář Arhura Wonga, jehož parketa je především akční kamera. První pořádný kobudo souboj má na starost v 25.minutě wushu mástr Gordon Liu vs. guru tyče Lau Kar Wing, předtím lze zahlídnout i známého kaskadéra Marse. Wingova hbitá tyč nemilosrdně atakuje krvechtivé šavle Gordona, ovšem další zajímavý souboj se odehraje až v závěru, když ústřední dvojice svadí duel, kdy nesmí zaznít zvuk. Hoi Sang Lee má jednu z hlavních rolí, díky paruce a knírku jsem ho málem nepoznal. Jeden hudební motiv byl zde vykradnut z filmu Psycho (1960) a některé bojové sekvence byly použity i v Cinema of Vengeance (1994). ()

Reklama

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama