Reklama

Reklama

Fah talai jone

všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Takto by vypadal Limonádový Joe, kdyby nebyl pojat jako komedie, ale jako lehce krvavé romantické drama. Velice barevné, velice patetické, ale to není důvod, proč tomu dávám tři hvězdičky. On ten patos, přehrávání, romantika, stříkající krev a kýčovitá barevnost ve skutečnosti docela slušně funguje, zejména v něčem tak nestandardním, jako je thajský western. Plus zajímavé (maličko nechronologické) zpracování retrospekce a Largo z dvořákovy Novosvětské - které ve filmu několikrát zazní. Jen mi to prostě nesedlo. Není to můj šálek kávy. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Ta vizuální stránka filmu byla neskutečně úchvatná. Místy jsem měl vážně pocit, že sleduju něco, co je mnohem starší než těch ušmudlaných 15 let. Díky tomu jsem se i vcelku ponořil do příběhu, který sice měl některé momenty až moc přehnaně šílené, ale v celku mu to vlastně ani tolik nevadilo. Konec mile překvapil. (Režiséra si dávám do kolonky "k sledování") ()

Reklama

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Uzasne, krasne, vtipne, infantilni a pateticke tak jak to snad Rudovous ma nejradeji. Barvy, barvy a zase barvy+skvela retro hudba (mimo jine, Antonin Dvorak a jeho Novostetska) . Na platne naroubovany divoky zapad mezi thajska ryzova pole s vodnim buvolem na ruzovo-fialovo-smaragdovem pozadi je proste genialni. Doug Badman a Hogo Fogo se nad tvou rozpustilosti a stylem Cerny Tygre, dmou otcovskou pychou. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Krasne fungujuca kombinacia sladuckej, naivnej romance a stylizovaneho vizualneho prevedenia, s perfektnymi akcnymi vsuvkami. Nedalo sa to vsak brat prilis vazne a skor ako silny zazitok to bol zaujimavy a zabavny filmovy experiment. Romanca a western sa vsak trochu biju a nie vzdy to funguje tak ako ma. Vsetko sa toci predovsetkym okolo romance a preto podaktore westernove prvky posobia dost samoucelne ba az rusivo (notoricky znama westenova zvucka sa k jemnym tonom hrajucim pocas cely film prilis nehodila, taktiez zabery na cvalajucich kovbojov boli uplne zbytocne). Chcelo by to trosku serioznejsi, alebo aspon prepracovanejsi nosny pribeh. Avsak vysledok je natolko svojsky, ze nejake polemizacie a rozbory su aj takmer zbytocne. (7/10) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Od Sasanatienga jsem už viděl celkem povedené Citizen Dog, ale Fah talai jone se mi přece jenom líbilo o něco málo víc, byť vtipnější je podle mě Citizen Dog. Každopádně ani tady mě Thajsko - jako skoro ve všech případech - nezklamalo. Všechny ty křiklavé barvy a vůbec celý vizuál dokáží zaujmout a pobavit (sice jsem z toho neměl záchvaty smíchu, ale k pousmání zde je dost scén), stejně jako ten parodický příběh záměrně plný klišé. Místy se to sice táhne, ale jinak tenhle thajský western podle mě dopadl docela dobře. Za mě spokojenost. 4* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Úvodní scéna filmu odkazuje svým ztvárněním na tradiční thajskou formu opery Likhai. (Raztubyl)
  • V roce 2001 Společnost Miramax zakoupila práva pro promítání v USA, sestříhala jej na 101 minut a změnila konec z tragického na šťastný, což zdůvodňovali tím, že po 11. záři 2001 nechce nikdo vidět smutné filmy. I přesto se však film nedočkal uvedení a skončil v archivu. Až v roce 2007 odkoupila práva společnost Magnolia a film byl konečně uveden do amerických kin. (Raztubyl)
  • Film je inspirován podobnými westerny, jež byly v Thajsku velmi populární v 60. a 70. letech, filmy režiséra Rattany Pestonjiho, a starou thajskou písní „Fon Sang Fah“, podle které se měl film původně jmenovat. (Raztubyl)

Reklama

Reklama