Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sled zdanlivo nesúrodých epizód z niekoľkých týždňov večného smoliara, ktorý vo výsledku obsahuje silnú výpoveď o postavení muža stredného veku. Kto z nás nezažil ten pocit, že nech sa snažíme akokoľvek, rovnako je všetko inak a väčšinou k horšiemu? Podobných filmov je samozrejme množstvo, ale tento ma proste nejak bavil viac. Pekný, skôr smutnejší príbeh. Keby hral hlavného stroskotanca ktokoľvek iný než Nicolas Cage, bolo by to oveľa horšie. Nicolas Cage dokáže zahrať čokoľvek a sem sa jednoducho hodil. No, žiadny veľký zázrak tento filmík nebol. Avšak herecké umenie Nicolasa Cagea je nesporné, dokázal vyzdvihnúť tento napospol smutný snímku a dodať mu patričnú úroveň. Myslím si, že keby tam nehral on, tak by to také nebolo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne divnej film s takovou zvlastni atmosferou, vicemene ani drama ani komedie, spis takova tragikomedie a misty to ukazovani, jak se ma Cage strasne spatne, i kdyz to je vlastne dobrej chlap je uz otravny. Nicmene i pres to je film zajimavej celou dobu, sem tam se dokonce urodi nakej vostrej vtipek, treba s tatarkou a sprostejma slovama se tu taky nesetri. Cage hraje velmi solidne a Caine mu zdatne sekunduje, takze to da slusny 4*. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Pro připodobnění atmosféry filmu mě nenapadá nic jiného než Americká krása. Přesto je film jiný a svůj a místo Kevina Spaceyho tu exceluje obzvlášť Michael Caine v roli otce hlavního hrdiny, který umírá na rakovinu. Na první pohled obyčejný příběh dokáže zaujmout svoji originalitou a například jedna z posledních scén s Nicholasem Cagem a Michaelem Cainem v autě je excelentní. (9/10) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Gore Verbinski si v natáčení pokračování veleúspěšných Pirátů z Karibiku udělal přestávku, aby natočil toto veskrze zajímavé, mírně depresivní, ani ne moc úsměvné zato chytlavé drama, a aby dokázal, že nejen Piráti stojí za jeho úspěchem, ale že je i výborným režisérem zralým na dobytí Hollywoodu. Zvláštně tajemnou a zajímavou hudbu do filmu zkomponoval skladatel Hans Zimmer, a díky tomu film dostává onu nevlídně krásnou atmosféru. Samotný příběh není nikterak důmyslný, spíše vypráví příběh jednoho smolaře rosničkáře, kterého mi bylo často docela líto. Což byl účel samotného filmu v čele s Nicolasem Cagem a jeho otcem na smrt nemocným Michaelem Cainem, kteří se rolí zhostili výborně. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Melancholická "dráma zo života" o týpkovi, ktorý sa zmieruje so svojimi nedostatkami a nachádza tak seba samého. Menej sentimentálne a epizodické než The Pursuit of Happyness a menej teatrálne a povrchné než American Beauty. Talentovaný remeselník Gore Verbinski potvrdzuje zmysel pre pôsobivú vizuálnu stránku a originálne pojatie pomerne konvenčnej látky. Miestami film stráca jasný smer, no trefné a inteligentné vyslovenie finálnej myšlienky z neho robí dobre fungujúci celok. Ak si ho pozriete v správnu chvíľu, môže sa pre vás stať nezabudnuteľným. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Pro co nejvěrohodnější vykreslení postavy Davea Spritze (Nicolas Gage) producenti požádali velmi populárního a nejlépe placeného amerického meteorologa chicagského WGN-TV Channel 9 a Chicago Tribune Toma Skillinga, aby se stal konzultantem snímku. Tom Skilling si pak ve filmu zahrál také malou roli. (Aelita)
  • Jídlo, které na ulici trefí Nicolase Cage, hodil režisér Gore Verbinski. (becki_tu)
  • Dave (Nicolas Cage) jazdi vo filme na aute Volvo S80. (sWONDER)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama