Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti otca ich matka vychovávala sama. Živila svoju rodinu ako úžerníčka a pretože starší z bratov, Jong-hyun bol silnejší a neustále sa bil, venovala viac pozornosti mladšiemu Sung-hyunovi, ktorý sa narodil s vrodenou deformáciou hornej pery, kvôli ktorej si vyslúžil prezývku Zajačí pysk. Jong-hyun žiarlil na mladšieho brata, na jeho úspechy v škole a na to, že sa ním matka zaoberala viac, a preto rezignoval na čestný život, zišiel z cesty a pridal sa ku gangu. Avšak tí, ktorým uškodil najviac, boli jeho rodina a najmä on sám. (sochoking)

(více)

Recenze (7)

zputnik 

všechny recenze uživatele

URI HYEONG není dokonalý film. Dokonce mě v pár částech i mírně iritoval - viz mravokárné a přechytré hlášky jednoho i druhého z bratrů, přílišný press na slzné kanálky etc. Přesto ale nakonec musím uznat, že tento film ve mně cosi pěkného a silného zanechal; cosi, co tu chvíli vyvolávalo mrazení v zádech, tu úsměv na tváři, tu lítost, tu uvědomění si skutečnosti, že (řečeno slovy "Božského Karla"): "Svět je svět, né ráj." :o) Jihokorejcům opět musím pochválit smysl pro výbornou kompozici, hrátky s obrazem... i správně slzopudné načasování hudební složky. U hudby mě snad jen trochu vadila jakási "ordinarita" - hudba ničím extra výrazná plus mi párkrát během filmu vyskočilo, že toto jsem už někde slyšel. Shrnuto a podtrženo: Není to čistých 80%, ale minimálně 70% si to u mě určitě zaslouží. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ďalšia zo skvelých juhokórejských melodrám o dvoch bratroch, z ktorých je jeden fyzicky mierne postihnutý nareznutou hornou perou. Aj napriek tomu, že je trajektória odvíjania príbehu viac menej odhadnuteľná (pomalý rozjazd, postupné vrstvenie charakteru a budovanie peripetií až po fatalistickú kataklizmu v závere) a epilóg mierne nastavovaný, sledovanie filmu predstavuje silný zážitok, kde od nasnímania, cez hudbu až po presné herecké výkony funguje všetko veľmi presvedčivo. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Jako bych to už viděl několikrát - korejská příručka kvalitního filmu funguje stále stejně a stále účinně. I když už ten recept působí na mé chuťové pohárky opakovaně, tak neustále kvalitně chutná. Lehce navržená premisa, dobře vybraní herci, formální perfekcionismus bez zaváhání, stupňující se napětí - a je tu zase skvělé melodrama (i když se hraje trochu na jistotu) z jižní části Korejského poloostrova. 75 % ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti chyba tomuto filmu velmi vela. Strasne casto ma v poslednej dobe irituju korejski frajeri, ktori akoby svojim slovnikom a vyrazom tvare napodobnovali tunajsich pubertakov. Nie ze by som na to nebol zvyknuty z inych korejcov ale ked nieco clovek vidi po stykrat, pride mu to zvlastne a mne to doslova lezie na nervy. Tak isto nasilne situacie zo skoly sa opakuju v mnohych inych filmoch takze som sa citil, ze pozeram odkukane sceny. Pritomnost Ha-kyun Shina je urcite velkym pozitivom no podla mna dostal malo priestoru na ukor jeho blbsieho ''cool'' brata. Celkovo to nebol zly film. Trochu nudny, pomaly sa vlecuci, dej bol ocakavany a herecke obsadenie v cetne kamarata ''coolbrata'' bolo v niektorych pripadoch otrasne. Korejci maju urcite lepsie dramy ako bola tato. 65% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Asi pôjdem proti davu, ale ja nemôžem dať viac, ako dve hviezdičky. Film začína, ako jeden z bráchov dáva vyvolať film kôli fotkám, aby som na konci zistil, že ani raz za celý čas som ho nevidel s foťákom v ruke! Jednoducho tento film o dvoch bráchoch, z ktorých jednému máti nadržiava viac nemal žiadne posolstvo pre mňa a o nejakom silnejšiom zážitku už vôbec nemôžem hovoriť. Akurát, ak máte súrodenca, voči ktorému sa niekedy zachovávate ako chuj, tak mu to povedzte a aj to, že vás to mrzí, lebo môže byť neskoro! Ale kvôli tomuto ja svoje hodnotenie nezvýšim, pretože som u filmu skapínal od nudy! ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama