Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblast San Francisca je sužovaná řadou zdánlivě náhodných vražd bez motivu či šablony. Vrah se policii vysmívá telefonními hovory a dopisy. Mohl by tím maniakem být násilnický řidič kamiónu nebo zdánlivě mírný a způsobný listonoš, anebo dokonce nějaký policajt? (Karlos80)

Recenze (3)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nič moc exploiťák. Bolo tam pár chutných scén , ale celé to bolo také povedal by som amatérske aj na nízkorozpočtový 70´ s. Extrémne zlý strih a slabé herecké výkony kazili totálne dojem. V celej snímke používali iba jednu kameru. Možno ich mali viac ale dialógy a monológy nahrávali bezprostredne jednou kamerou a mikrofónom čo bolo pri strihu hrozné a neznesiteľné. Dávam slabé 2 hviezdy. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Patrně nejstarší filmové ztvárnění o notoricky známém sériovém vrahovi Zodiacovi, který řádil na konci 60 a začátku 70 let v Kalifornii (San Francisco). Film je smyšlený, pitomý, jednotvárný a místy nudný, ale Zodiac byl svým způsobem prostě machr, i tak nebylo těch obětí tady nějak moc? Navíc některé i evidentně starší, co se ví, tak vraždil jen mladé max. do 30 let, navíc oficiálně prokázaných mu jich bylo jen 5. další 4. z té doby mu neprokázali a 3 šťastní lidičky běsnění nakonec přežili. To skutečnost. Případ Zodiac je dodnes nevyřešený, jen díky chytrosti vraha, kdy on dokázal celou tu dobu vodit policisty za nos a z legrace jim dokonce posílal zašifrované dopisy. Něco z toho je i v tomto filmu, ale bohužel nějaký velký biják nečekejte, chatrná a téměř nulová výroba, a žádný pořádný směr, sleazy porce je tu dost, místy šlo o více humornou a bláznivou než nějakým odstrašující záležitost, přesto všechno film má některé památné linky, překvapili mě ale některé překvapivě násilné a odporné vražedné scénáře (viz třeba ta u jezera), samozřejmě všecky vraždy proběhly bezcitné a chladnokrevné (pán v nemocnici připoutaný na lůžku, druhý na vozíku, dvě starší paní apod). Film vyšel u vydavatelství "Something Weird Video" společně ještě se dvěma filmy, sexploiťáky "Sexy Killer" '67 a "Zero In and Scream" '70. Vallejo/12 20- 68/7 4- 69/září 27- 69- 6:30/ :-)! ()

Reklama

Zajímavosti (6)

  • Producenti se domnívali, že skutečný Zodiac by mohl být natolik domýšlivý a zvědavý, že by se šel podívat na film během týdenního promítání v San Franciscu. Ve vestibulu kina stála obrovská krabice, kam diváci házeli soutěžní kartičky. Uvnitř byl schovaný muž, jenž četl všechny lístky, které otvorem propadly. Údajně měl vysílačkou zburcovat vedení kina, pokud by si všiml podezřelého textu od někoho, kdo by tvrdil, že je skutečný vrah. Ačkoliv žádná taková zpráva otvorem nepropadla, policie prozkoumala všechny lístky, zda na nich není známé Zodiacovo písmo. (FilmFan24)
  • Producenti filmu vymysleli pro diváky soutěž. Návštěvníci mohli vyhrát motocykl. Stačilo v kině vyplnit kartičku a pětadvaceti či více slovy napsat: "Věřím Zodiacovi, protože..." (FilmFan24)
  • Nízkorozpočtový film The Zodiac Killer byl první natočený film podle Zodiacových vražd. (FilmFan24)

Reklama

Reklama