Reklama

Reklama

Kauzy z Bostonu

(seriál)
USA, (2004–2008), 70 h 47 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

James Spader, William Shatner, Candice Bergen, René Auberjonois, Julie Bowen, Monica Potter, Mark Valley, Rhona Mitra, Lake Bell, Gary Anthony Williams (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Boston Legal je seriál americké televize ABC z právnického prostředí, spadající do žánru dramedy (směs dramatu a komedie), navazující na seriál The Practice. Jeho tvůrcem je David E. Kelley (Ally McBealová, Chicago Hope...). Sleduje mnohdy bláznivé osudy a případy právníků z firmy Crane, Pool & Schmidt a hlavně přátelství Dennyho Cranea a Alana Shorea. Na politickou korektnost se tady příliš nehraje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pan Pfeiffer, tedy David E. Kelley a staříci u Crane, Pool & Schmidt jsou přesně tím, v co jsem po Ally McBealové ani nedoufala. Tak proč se omezit jen na to černobílé glosování toho, že tu hraje Shatner? Jasně, když máte místo mozku ze Star Treku kostku, tak vám asi nic jiného nezbyde ;) My ostatní si požneme i další (relevantnější) plus. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Začalo to nevinne. Kamarát povedal, že má niečo super. Pozreme jeden diel a uvidíme. Skončili sme o štvrtej ráno pri šiestom, keďže som ráno šoféroval 500 kilometrov. Úžasná atmosféra, sarkazmus pretkaný hlbokými myšlienkami a po 30 dieloch musím povedať, že všetky boli úžasné. A každý o niečom inom. Boston Legal sa bezpečne usadil na vrchole mojich top seriálov. ()

Reklama

B.Jay 

všechny recenze uživatele

Nepopírám. Mám rád ironii, sarkasmus, klaunství. A pokud tyto ingredience smícháte s inteligentním humorem zasazeným do právnické prostředí, vznikne jeden z nejlepší seriálů zabývajících se danou tématikou. Spader a Shatner si skvěle sekundují, takže jim i rádi odpustíte krapet toho přehrávání, které si oba viditelně užili. A že jsou všechny postavy svým způsobem ulítlé? A co, takový je život, kdo z nás může říct, že je normální? Já rozhodně ne. Jen nechápu jednu věc. Proč je vysílací čas v 9 hodin ráno a ne třeba večer místo turecké telenovely. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Místy komické, místy vážné, ale vždycky poutavé … Až se jednou bude pořádat anketa o nejbizarnější zástupce právnické profese, tak se Alan Shore a Denny Crane umístí hodně vysoko. Jejich slovní eskapády jsou možná plné sexismu, rasových narážek a bigotnosti, ale zároveň nádherně ukazují dva dominantní a v zásadě protikladné názorové proudy v americké společnosti. Zvláště Alan Shore je postava hodna obdivu – přemýšlivý, hloubavý a vášnivý právník je v mnoha ohledech svědomím a nepříjemným zrcadlem nešvarů a pokrytectví (nejen) americké společnosti. Některé jeho soudní projevy by měly být vytesány do věčného kamene pro budoucí generace, aby lidé věděli v jaké povrchní a nedůstojné době jejich předci žili. Seriál, který donutí člověka přemýšlet a vězte, že takových je v poslední době po čertech málo. Plameňáci rocks :) 1. Série: 80%, 2. Série: 70%, 3. Série: 75%, 4. Série: 80%. Oblíbené postavy: Alan Shore, Jerry Espenson a Denny Crane. ()

schwejk 

všechny recenze uživatele

David E. Kelley mě dostal - podruhé. Poprvé, když jsem si náhodou pustil premiéru Ally McBeal s geniálním českým dabingem, podruhé, kdy mi bratr pustil epizodu Boston Legal s tím, že "je to docela dobrý"... A ono to bylo ne docela dobrý, ale úplně super! Víc hlášek, víc Jamese Spadera, víc netradiční kamery, víc kalhotek Rhony Mitry! A že je Denny Craine boží, tak za to mluví jeden díl v první sérii, kdy Shatner jen chodí po kancelářích a neřekne nic jiného, než "Denny Craine." A lidi mu tleskají :-D! ()

Galerie (953)

Zajímavosti (8)

  • James Spader (Alan Shore) a William Shatner (Denny Crane) jsou jedinými herci, kteří se objevili ve všech 101 dílech seriálu. (Caszidy)
  • Denny Crane nikdy neprohrál žádný případ. Podle první epizody celého seriálu vyhrál 6043 případů během své 45 leté praxe. (Caszidy)
  • Kromě Williama Shatnera (Denny Crane) a Rene Auberjonoise (Paul Lewiston) v trvalých rolích, se v seriálu objevili v hostujících rolích i další bývalí herci ze Star Treku Armin Shimerman, Jeri Ryan a Ethan Phillips. (Caszidy)

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama