Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Místy syrový, místy snový snímek. Převalující se líná atmosféra, prosycená vůněmi léta, jeho dusného horka a jednoho nevšední vztahu. Tak jako má léto své horké dusné dny, i takový je vztah těchto dívek - chvíli čistá láska, chvíli dusno. Dvě rozdílné povahy, dva rozdílné světy, zaostalé maloměsto, bratr zaslepený Boží láskou... Úžasný film, kterému bych vytkla jediné - škoda, že jej distributor neuvedl v létě. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Very impressive! Emily Blunt jsem si "krutě" oblíbil, a tak jsem musel po pár filmech zkouknout i její prvotinu a ta snad nemohla dopadnout lépe. Roli sehrála úžasně a zatímco pro ni (Tamsin) to bylo jen sladce okořeněné léto, se sice výjimečnou holkou, leč stále jen perfektně strávené léto, tak pro Monu přesným opakem. Hodně se mi líbí komentář od Charlosiny, která vlastně víceméně vše, co jsem o tomto snímku chtěl napsat, napsala za mě. ()

Reklama

zuza99 

všechny recenze uživatele

Psycho. To film vystihuje asi nejvíc. V půlce filmu jsem myslela, že uběhlo tak deset minut a to se tam nic zvláštního nestalo. Zato pak se to rozjelo. Obě dvě hlavní postavy hrály neskutečně výborně. Takový zvláštně poklidný film a na druhou stranu docela psycho. Sadie mě fakt dostala. Hezky natočený, zajímavá kamera a světlo. Nikdy bych si nespojila Edith Piaf s takovým filmem, ale fakt to pasovalo. A ještě mě napadlo, že ve filmu moc nemusím lesbickou lásku, ale tady to bylo přirozený a milý. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Za všechno může prostá náhoda. Takový malý a milý komorní příběh. Letní atmosféra je filmu jasmě cítit. Konec je takový zvláštně useklý a nebo tak jenom působí. Možná, že se v něm najde cosi symbolického. Ten Monin brácha mě s tím svým obrácením se na víru děsně štval. Uživatel Charlosina to napsal naprosto přesně a výstižně. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Léto plyne a plyne a plyne a plyne, pomalu, ale jistě plyne, ospale a atmosféricky plyne až... se rozplyne. Ten, kdo se tady ale nerozplyne, jsem já. Ono je sice zajímavé dát k sobě dvě charakerově absolutně rozdílné postavy a nechat je nenuceně existovat pospolu, ale když je ten spolek až absurdně se sobě příčící... Ano, vím, že to byl záměr a účel, ale to nic nemění na tom, že to na mě nepůsobilo věrohodně. Věrohodně v jinak celkem racionálním snímku - to je podle mě kámen úrazu - nelze zkrátka míchat A i B. Jinak jde o nezávislý snímek v pravém slova smyslu s klady sobě vlastními (a záporem v podobě hrůzné kamery), o skvělých herečkách nemluvě. Ta či onak - i přes fakt, že jsem se nenudil, tu protichůdnost zkrátka nezkousnu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Tamsin (Emily Blunt) vypráví Moně (Natalie Press) o tom, že Edith Piaf byla vdaná za boxera, kterého usmrtila propíchnutím vidličkou, ale nešla do vězení, a to proto, že ve Francii zločiny z vážně odpouštějí. Ve skutečnosti byl boxer Marcel Cerdan její životní láskou, ale nikdy se nevzali. Zemřel při letecké nehodě a Edith se z toho nikdy nevzpamatovala. [Zdroj: IMDb] (hellstruck)
  • Film vyhrál v roce 2005 cenu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) za nejlepší britský film. (PogoJoe)
  • V scéne, keď Emily Blunt podíde v noci k oknu, stojí pred ním úplne nahá. Samotná herečka povedala, že keď sa potom pozrela z okna dolu, celý štáb a všetci herci na ňu pozerali. Scénu museli natáčať na niekoľkokrát. (Fabrinka)

Reklama

Reklama