Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Taxi 121 je českým thrillerem, inspirovaným skutečnými událostmi z roku 2014, kdy sériový vrah připravil o život tři pražské taxikáře. Oficiálně policie přičítá vraždy jedinému pachateli, který je však veřejnosti stále neznámý. Tragédie se stala impulsem k natočení thrilleru, který rychle vtáhne diváka do děje a nechá ho procítit celou škálu emocí od strachu, přes odvahu, až po naději. Film poodkryje divákovi nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především mu nabídne intenzivní příběh mladého manželského páru Matěje a Lucie (Filip Tomsa a Lenka Zahradnická), který se nevzdá ani ve chvíli, kdy už nemá před sebou prakticky žádnou budoucnost... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

Drom 

všechny recenze uživatele

No dejme tomu. Chápu, že to muselo mít nějakej úvod, ale byl pro mě zbytečně dlouhý. Film se snaží nahazovat, aby diváka jako mátl a ten spekuloval, o co že půjde. Snaží. Ale i pro tu délku začátku to bylo dost průhledný (a taky pro všechny, kteří četli obsah výše). Naopak ty (retrospektivní a jiné) průstřihy mě občas docela mátly, protože mi někdy nebylo jasný, co je vzpomínka, co představa a co realita. Možná to byl záměr, ale možná to mohlo být provedeno lépe, protože v některých okamžicích to skoro vypadalo, že se pomíchal sled obrazů ve střižně. Nicméně jako jednohubka (protože tohle asi nemá cenu vidět znovu) to ušlo a já bych asi řekl 2+. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda. Tady ten potenciál leží, ale nikdo ho jaksi nesebral. Dlouho už mi to nebylo u nějakého českého filmu tak líto. Jenom by to chtělo lepší herce (hlavní pár je kurevská mimóza) a především lepší schopnosti scenáristy, protože to plkání a pseudofilosofování se v celém filmu nedá ani poslouchat. Škoda, opravdu náznaky tam jsou, včetně originálně vystaveného, ale bídně provedeného závěru. 20% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľký odvar, ktorý sa na hony nepribližuje realite, čo žiaľ tvorcovia v čase natáčania ešte nemohli vedieť. Jediným pozitívom tu je 5 minút Vlastiny Svátkovej. Niektorí užívatelia tu tvrdia, že mali od napätia kŕče v bruchu. Fakt neviem z čoho. Jedine, že by mali Crohnovu chorobu alebo zjedli pokazené vajcia. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tady ten potenciál leží, ale nikdo ho jaksi nesebral. Z toho filmu jsme měl jediný pocit. Je to nedodělané. Film o ničem. Nic se nevyřeší, nic nevíme, nic asi to byl záměr. Jak to vlastně dopadlo? Ponecháno na divákovi. Hrdina postrádá jakýkoliv pud sebezáchovy. Jenom by to chtělo lepší herce a především lepší schopnosti scenáristy. Líbili se mi krásné noční záběry Prahy. Když už se film prezentoval, že byl natočen podle skutečné události, měli divákovi podat informace! ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Jak si tak si. A když jsi v taxi a starej chlápek s NewYorker čapkou (New York, New York) ti drží bouchačku u kebule, tak je úplně jedno jestli tvoje žena má uvnitř sebe lidského parazita. Matěj je taxikář a posluchač zpovědí. Jeho žena se bojíte, že ho zabije vrah taxikářů a taky že má pravdu. Bude sex? I cizoložství! Kamera je super, herectví už míň. Nebo je to tím, že dialogy vůbec nezní ako skuteční lidé? Každopádně Tomsa má oči jako tenisáky. Snové vize jsou fajn. Život je fajn. A co jsme se dozvěděli? Ženský jsou čubky, láska je věčná (a vděčná) a život za cigára nevyměníš. A vyměníš život za lásku čubky? To. Se. Asi. Nikdy. Nedozvíme. 3/5 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Vůz Mercedes-Benz třídy E, který ve filmu představuje taxi s číslem 121, je opatřen registrační značkou 8A7 6093. V době, kdy byly RZ této série přidělovány, se ale tento typ automobilu ještě nevyráběl a je patrné, že tabulky RZ jsou plastovými napodobeninami. Navíc v několika záběrech se stejný vůz vyskytne se značkou 3AU 1512. (Martin_L)
  • Ve scéně, kdy můžeme vidět kamerový záznam z benzínky, je na záznamu možné spatřit datum 26. září 2015 Str (tedy středu). Nicméně 26. září 2015 byla ve skutečnosti sobota. (David7)
  • Herci a štáb nevěděli až do posledního okamžiku, jak snímek skončí. (ČSFD)

Reklama

Reklama